Plakati sa Kim Džong Unom na predizbornim bilbordima u Hercegovini (Foto)

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 15:10h

U Bosni i Hercegovini će se 2. oktobra održati lokalni izbori. Na njima su u trci za poslanike Skupštine Brčko distrikta, gradonačelnike Tuzle, Zenice, Širokog Brijega, Bihaća, Bijeljine, Banjaluke, Prijedora, Doboja i Trebinja, načelnike opšina u FBiH i Republici Srpskoj, te vijećnike i odbornike u gradskim i opštinskim vijećima i skupštinama opština u oba bh. entiteta više 30.000 kandidata što je gotovo jedan odsto ukupnog broja stanovnika Bosne i Hercegovine prema popisu stanovništva iz 2013. godine.

U trci za političke pozicije kandidati su oblijepili gradove i opštine Bosne i Hercegovine plakatima sa svojim likovima, ali ne samo svojim.

Ranije je primjećeno da se na plakatima i bilbordima nalaze likovi predjsednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika SRS Vojislava Šešelja, a sada se u Zapadnoj Hercegovini, tačnije u Čitluku na bilbordima pojavio i Kim Džong Un, predsjednik Sjeverne Koreje.

kim1

Kako je zabilježila Anadolija, sa vojničkim pozdravom, na plakatima sa likom sjevernokorejskog lidera poručuje se “Ipak je bilo previše 30 godina jedne vlasti”.

Kako je plakate postavila Nezavisna lista za Hrvatski sabor general Željko Glasnović, pretpostavlja se da se oni većinom odnose na prijevremene parlamentarne izbore za Hrvatski sabor koji su održani 11. septembra, ali i dalje nisu uklonjene, pred lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, pa se mogu protumačiti na više načina.

kim2

To je posebno iz razloga što su plakati istog sadržaja sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom i istim porukama i oni koje je postavio Hrvatski savez HKDU-Hrast koji se bori na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini sa svojim kandidatima.

Interesantno je i to da na plakatima u zapadnoj Hercegovini, za razliku od istočne, nema likova predsjednika niti lidera stranaka iz vlasti na nivou BiH ili Federacije BiH.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/plakati-sa-kim-dzong-unom-na-predizbornim-bilbordima-u-hercegovini-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot