Muke sprskih turista: Zbog štrajka u Grčkoj vraćaju se kući ranije, strahuju da ne ostanu zarobljeni na ostrvima

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 18:46h

Više od 200 turista iz Srbije vratilo se iz Grčke dan prije nego što je trebalo, zbog štrajka grčkih pomoraca, ali je isto tako grupa turista na “kasni odmor” otputovala dan ranije. Pomorci u Grčkoj su od noćas u ponoć u štrajku, zbog čega su svi trejkti koji spajaju ostrva sa kopnom ostali u lukama.

Upravo zbog toga u agecniji “Belvi” odlučili su da one koji su već bili u Grčkoj za Srbiju vrate dan ranije, dok su posljednju turu odveli dan prije nego što je planirano.

 Zarobljeni

“Drugog izbora, jednostavno, nije bilo. Grci su najavili da će štrajk trajati dva dana, ali oni imaju običaj da to produže za još dva ili tri dana. Po planu, promjena naših smjena trebalo je da se obavi danas. Na sreću, za štrajk smo saznali relativno na vrijeme, pa smo odlučili da one koji su već na Krfu vratimo dan ranije, kao što smo i one koji su odlazili iz Beograda na more uputili “prije roka” – objašnjava direktor agencije “Belvi” Milan Lainović.

U suprotnom, oni koji su već bili na ostrvu ostali bi tamo zarobljeni, dok bi novopridošli morali da čekaju u nekoj od luka na grčkom kopnu. Mnogi srpski turisti upravo strahuju od takvog razvoja situacije.

S, druge strane, to nisu jedne muke koje su iz zadesile.

Najveći problem bilo je, prema Lainovićevim riječima, obezbjediti na vrijeme dovoljno karata za trajekt, jer je zbog najavljenog štrajka porasla potražnja.

Mali broj trajekata, cjenjkali se za karte

“Broj trajekata je relativno mali. Trebalo je obezbjediti više od 200 karata za naše turiste. Njih 160 išlo je u dva autobusa, i još 50-ak je išlo sopstvenim prevozom. Ne treba ni reći da su te karte, zbog velike potražnje i ograničenog broja mesta na trajektima, sada bile skuplje nego inače. Bukvalno je bila stvar cjenkanja. Naši putnici, naravno, to nisu ni osjetili, jer su oni prevoz regularno platili u okviru cijene aranžmana” – dodaje Lainović.

Na pitanje da li je bilo ljudi koji su se bunili zbog ranijeg povratka, Lainović odgovara da, naravno, nikome nije bilo pravo zbog toga, ali su shvatili da ne postoji drugo rješenje.

“Zbog vanredne situacije oni su hotele i apartmane napustili u utorak u 15 sati, a inače bi iz njih izašli u srijedu u devet ujutru. U suprotnom, ostali bi zarobljeni na ostrvu, bez smještaja, ali i bez ikakve predstave o tome kada bi mogli da krenu za Srbiju, zbog mogućnosti da štrajk potraje i duže od dva dana” – kaže Lainović.

On dodaje i da će turisti koji su tek otputovali, praktično ostati pola dana ili dan duže na moru, što naravno neće uticati na cijenu aranžmana.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/muke-sprskih-turista-zbog-strajka-u-grckoj-vracaju-se-kuci-ranije-strahuju-da-ne-ostanu-zarobljeni-na-ostrvima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot