Kableks zaposlio novih 100 radnika

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 12:43h

Slovenačka “Kableks grupa” otvorila je u industrijskoj zoni u Aleksandrovcu kod Laktaša proizvodni pogon u koji je uložila više od tri miliona evra i u kome je posao dobilo novih 100 radnika.

“Kableks grupa” je sistemski razvijač i dobavljač kablovskih snopova, plastičnih i silikonskih proizvoda i specifičnih mehaničkih sklopova i alata. Ova firma na području laktaške opštine posluje već sedam godina pod nazivom “Kableks BH”, a do sada su pogoni bili smješteni u iznajmljenim prostorijama.

Predsjednik “Kableks grupe” Boris Debelak kaže da je područje Laktaša izuzetno pogodno za slovenačke firme jer je svega tri sata vožnje udaljeno od Ljubljane.

“Na ovom području smo naišli na vrlo vrijedne radnike, a blizina Banjaluke, koja je najveći univerzitetski centar, obezbjeđuje nam stručan kadar. Kupili smo dovoljno veliki plac na kojem možemo izgraditi još dvije ovakve hale ukoliko se ukaže potreba”, kaže Debelak i dodaje da će proizvodnja u novoizgrađenom pogonu, vrijedna između 20 miliona i 30 miliona evra godišnje, biti skoro u cjelosti plasirana na njemačko, francusko, poljsko i tursko tržište.

Generalni direktor “Kableksa BH” Radovan Popović kaže da će u narednih petnaestak dana u novoizgrađenom pogonu biti zaposleno još dvadesetak radnika na novim proizvodnim programima.

“Završili smo tek prvu fazu izgradnje pogona. Ukoliko budemo imali dovoljno posla tokom 2018. godine ćemo krenuti u drugu fazu koju će pratiti i novo zapošljavanje”, kaže Popović i dodaje da se prosječna plata radnika kreće između 700 i 800 KM.

Svečanom presijecanju trake prisustvovali su predsjednik RS Milorad Dodik, ambasador Slovenije u BiH Istok Grmek i brojni predstavnici poslovne zajednice. Dodik je rekao da ga izuzetno raduje što je slovenački investitor koji drži deset odsto tržišta u sferi proizvodnje kablova za bijelu tehniku i aparate za domaćinstvo izabrao RS za proizvodnju namijenjenu globalnom tržištu.

“Srećan sam i što su uprava i rukovodstvo firme izuzetno zadovoljni saradnjom sa lokalnom zajednicom”, rekao je Dodik.

Tehnolog Dragana Aćimović u “Kableksu BH” radi od početka aprila ove godine, a njen posao je kontrola kvaliteta proizvoda.

“Izuzetno sam zadovoljna radnim uslovima i međuljudskim odnosima. Posao u ovakvoj firmi nam svima pruža sigurnost jer radimo u velikom sistemu koji je garancija da će se sve odvijati kako treba”, kaže Aćimovićeva.

Slovenački investitori

“Kableks grupa” nije jedina slovenačka firma koja posluje na području opštine Laktaši. Godinama sa uspjehom rade “Perutnina Ptuj” i “Kolektor”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kableks-zaposlio-novih-100-radnika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])