Ubistvo Petra Bajčetića potreslo Bileću

Objavljeno: 21. 9. 2016 u 12:12h

Vlasnik kafe-bara “NN” u Bileći Petar Bajčetić ubijen je u ponedjeljak uveče hicem iz pištolja ispred zgrade u kojoj je živio u ulici Alekse Šantića u Bileći. Policija intezivno traga za ubicom.

Napad se dogodio oko 20.30 časova, a Bilećanin je podlegao teškim povredama glave na putu za bolnicu u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacijama, Bajčetiću je kobne noći napravljena zasjeda ispred zgrade. Kada se on dovezao svojim “golfom”, presrelo ga je više lica, koja su ga, navodno, pokušala oteti. Međutim, kako im je plan da ga uguraju u drugo vozilo propao, nastali su metež i galama. Jedan od napadača prvo je ispucao hitac u vazduh, a zatim drugi Bajčetiću u glavu. Nakon toga su pobjegli.

Kako saznajemo, Bajčetić je nakon pucnjave u trebinjsku bolnicu dovezen u besvjesnom stanju sa prostrelnom ranom na glavi. U toj zdravstvenoj ustanovi ukazana mu je prva pomoć, pa je, zbog težine povreda, bio upućen u podgoričku bolnicu. Umro je na putu ka glavnom gradu Crne Gore.

Policija i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje juče su obavili uviđaj, nakon čega je nastavljena intenzivna istraga s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja.

“U ovom momentu možemo reći da su ispaljena najmanje dva metka kalibra devet milimetara. Više informacija o ovom slučaju biće poznato narednih dana”, rekao je portparol Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

Prema pričama koje su se juče mogle čuti u Bileći, Bajčetić je u ovom gradu bio poznat kao problematična osoba sklona sukobima i razmiricama.

“Priča se da je navodno nekim ljudima dugovao novac. Ako je tako, onda nije čudno što je ubijen, jer su očigledno ubice došle sa oružjem po svoje”, kazao je jedan od građana Bileće, koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da nesrećnog čovjeka nije najbolje poznavao, ali da se gradom priča da je ranije Bajčetić bio hapšen zbog posjedovanja droge.

Građani Bileće bili su šokirani zbog ubistva. Među mnoge se uvukao i strah zbog obračuna ljudi iz kriminalnog miljea.

“Ne znam, sve ovo je žalosno i jadno za Bileću. Ne treba nam nešto takvo u ovom teškom vremenu”, kazao je Bilećanin, koji je želio ostati anoniman.

Iza Bajčetića su ostali supruga i maloljetna djeca.

Bajovići

Bileću je lani u junu potresla tragedija kada je Nemanja Ilić pucajući iz pištolja ubio Marka i ranio njegovog brata Miloša Bajovića iz Bileće. Napad se dogodio 14. jula oko 3.45 časova ispred kafića u krugu fabrike “Bilećanka”. Ubica je ubrzo uhapšen. Sudski proces u vezi sa ovim slučajem još se vodi pred Okružnim sudom u Trebinju.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ubistvo-petra-bajcetica-potreslo-bilecu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])