Ubio kapetana OS BiH i tijelo sakrio u kući

Objavljeno: 21. 9. 2016 u 09:36h

Kenan Varupa (20) iz Bukve kod Viteza priznao je juče da je ubio kapetana Oružanih snaga BiH Miroslava Stojaka (43) iz Viteza.

Tijelo oficira, koji je misteriozno nestao u subotu oko 17 časova kada se “fordom” odvezao od porodičnog doma, juče je pronađeno u kući Varupe. Postoji sumnja da je motiv ubistva koristoljublje.

Klupko misterije u vezi sa nestankom kapetana počelo je da se odmotava kada je Varupa vozeći Stojakov “ford” doživio saobraćajnu nesreću u tunelu kod Žepča, a potom razbijeno vozilo za 1.300 maraka prodao drugoj osobi. Dok je policija sklapala kockice, “ford” se pojavio na internet stranici za prodaju vozila “pik.ba” na kojoj je kapetanov sin prepoznao očevo vozilo. Došao je u kontakt sa prodavcem, kojim mu je rekao da je vozilo njegovo. Automobil je nakon ovoga dovezen u Vitez, a u njemu nisu bili vidljivi tragovi nasilja. Bila je samo flaša od alkohola i opušci cigareta.

Kako saznajemo, kada je policija saznala da je sporno vozilo Stojakovo i da je njime upravljao Varupa, mladić je odmah uhapšen. U momentima hapšenja bio je pod uticajem narkotika, zbog čega nije bio saslušan 48 časova. Kada je došao sebi, Varupa je priznao ubistvo kapetana i rekao da je njegovo tijelo ostavio u kući u Bukvama.

Kako se ovaj monstruozni zločin dogodio i gdje je Varupa spazio i presreo pripadnika OS, još nije poznato. Prema nepotvrđenim informacijama, nesrećni kapetan navodno je ubijen sjekirom. Međutim, zbog istrage juče u policiji niko nije potvrdio a ni demantovao ovu informaciju. Porodica ubijenog Stojaka bila je šokirana saznanjem šta se dogodilo njihovom Miroslavu.

Kako se saznaje, Varupa je odranije bio poznat policiji po izvršenju sitnih krađa. To su uglavnom bile krađe lako prenosivih stvari, ali i vozila. Najčešće je iskorišćavao nepažnju vlasnika i krao vozila u kojima su bili ključevi.

Oružane snage

Iz Oružanih snaga BiH saopšteno je da će pružiti svu neophodnu pomoć porodici stradalog pripadnika OS BiH kapetana Miroslava Stojaka.

“Njegova smrt nas je duboko potresla i svi osjećamo bol i tugu. Kapetan je časno i dosljedno izvršavao svoje profesionalne vojne zadatke”, navodi se u saopštenju OS BiH.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ubio-kapetana-os-bih-i-tijelo-sakrio-u-kuci/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])