Đoković: Prestao sam da uživam u tenisu

Objavljeno: 20. 9. 2016 u 17:03h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković otkrio je da poslije Rolan Garosa nije više uživao u tenisu kao prije trenutka kada je kompletirao Gren slem.

Đoković je u prvom djelu sezone odigrao odlično, osvojio je sedam titula, uključujući Australijan Open i Rolan Garos, a poslije Pariza je uslijedio pad.

Prvo je poražen u trećem kolu Vimbldona, potom je na Olimpijskim igrama u Riju eliminisan već na startu, da bi na US Openu bio poražen u finalu u četiri seta od Švajcarca Stana Vavrinke.

“Da budem iskren, radujem se pronalasku svježine, staloženosti i uživanja u sportu i na teniskom terenu. Nekako sam to izgubio usput poslije Pariza i Rolan Garosa. Osjetio sam da mi je u posljednjih nekoliko mjeseci bilo teško da se angažujem”, istakao je Đoković.

On je u Parizu kompletirao Gren slem, pošto mu je do tog trenutka trofej sa Rolan Garosa jedini falio sa svih Gren slemova. Na US Openu jeste stigao do finala, ali je priznao da je imao problem sa povredom, ali i sreće, pošto su mu tri rivala u Njujorku predala meč – jedan prije početka meč, a dvojica tokom duela.

“Bile su tu Olimpijske igre i imao sam nekoliko povreda. Plasman u finale US Opena je sjajan kada se uzmu obzir kakve su okolnosti bile prije početka turnira, tako da je to bio veoma turbulentan period. Ali, ovo je još jedna sjajna sezona za mene i još nije gotova. Radujem se igranju u Aziji i takmičenju, nadam se i da ću biti zdrav”, naglasio je Đoković.

U nastavku sezone, srpskog tenisera očekuju turniri u Aziji, a potom i Masters u Parizu i završni Masters u Londonu, na kojima će braniti prvo mjesto na svijetu od naleta Endija Marija.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dokovic-prestao-sam-da-uzivam-u-tenisu/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])