Uskoro pripreme za izgradnju mosta na Savi u Gradišci

Objavljeno: 19. 9. 2016 u 16:33h

Generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić rekao je danas da nema razloga da uskoro ne krenu pripremni radovi za izgradnju mosta na Savi u Gradišci, nakon što je počela izgradnje mosta na Svilaju.

“U Gradišci postoje logistički problemi prilikom prelaska roba preko granice i moramo učiniti sve da privrednicima omogućimo da što lakše, brže i jeftinije dopreme robu na željeno odredište”, rekao je Kramarić u Gradišci, gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Zoranom Latinovićem i obišao preduzeće “Mehanizni B”.

Kramarić je rekao da treba obnoviti sve stare privredene veze preduzeća iz Hrvatske i Republike Srpske.

On je istakao da će informisati nadležna hrvatska ministarstva i Privrednu komoru o onome što je vidio u preduzeću “Mehanizmi B” i mogućnostima ulaganja na području Gradiške.

Kramarić kaže da je zadovoljan onim što radi lokalna uprava u Gradišci, preduzeće “Mehanizmi B” i druga preduzeća na području ove opštine.

Latinović kaže da postoji problem sa pokidanim privrednim vezama, te da je želja svih da se maksimalno uposle privredni kapaciteti i uveća trgovinaska razmjena.

“Gradiška koja je na granici sa EU i Hrvatskom nudi brojne mogućnosti za investiranje. Upravo je današnji razgovor imao za cilj da se saglada mogućnost nastupa gradiških firmi na hrvatskom tržištu i dolaska hrvatskih kompanija na ove prostor”, rakao je Latinović.

On je dodao da je slovenačko preduzeće “Mehanizmi B” primjer da strani ulagači mogu da zasnuju proizvodnju u Gradišci i većinu proizvoda plasiraju na evropsko tržište.

Latinović je izrazio očekivanje da će uskoro početi izgradnja mosta na rijeci Savi u Gradišci, u čijoj blizini je planirana izgradnja poslovne zone “Liman” koja će biti interesantna za brojne investitore.

Direktor preduzeća “Mehanizmi B” Mirko Karaulac kaže da ovo preduzeće u Gradišci posluje 12 godina, da zapošljava oko 120 radnika i da proizvode izvozi većinom za inostrano tržište, za brendove poput “Boša”, “Filipsa” i “Simensa”.

“Ova firma je uspješan primjer strane investicije i pokazuje da i druge strane kompanije mogu da investiraju na području Gradiške”, naglasio je Karaulac.

On je dodao da je plan da naredne godine dostignu potrebne standarde koji bi im omogućili da rade i za automobilsku industriju i povećaju broj radnika.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uskoro-pripreme-za-izgradnju-mosta-na-savi-u-gradisci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])