Oblačno, hladnije i kišovito u cijeloj BiH

Objavljeno: 19. 9. 2016 u 11:01h

U BiH danas će biti oblačno, svježe i kišovito vrijeme, a popodne ponegdje će biti jačih padavina.

U Krajini i dijelovima Hercegovine biće nešto obilnijih padavina, pašće oko 20 litara po metru kvadratnom, a lokalno i do 40 litara po metru kvadratnom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha iznosiće od 15 do 21 stepen Celzijusov.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, na jugu uglavnom južnih smjerova, popodne u slabljenju i skretanju na zapadni.

Temperatura jutros u 7.00 časova: Čemerno i Han Pijesak 10, Sokolac 11, Mrkonjić Grad i Rudo 12, Bileća, Novi Grad i Prijedor 15, Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Trebinje 16 stepeni Celzijusovih.

Stanje na putevima

Na većini putnih pravaca u BiH vozila jutros saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Srpske upozoravaju i na jutarnju maglu i opasnost od odrona u usjecima i pored kamenih kosina.

Auto-put Prnjavor-Doboj otvoren je u dužini od 34,4 kilometra, od petlje “Prnjavor” (uključenje sa regionalnog puta R-474) do petlje “Johovac” (uključenje sa magistralnog puta M-17, opština Doboj).

Dio izgrađenog auto-puta od petlje “Johovac” do rijeke Bosne, uključujući i most preko ove rijeke u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na koridoru “PetCe”.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, navedena petlja zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Na dijelu magistralnog puta M-16.1, dionica Klašnice-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/ svakodnevno će dolaziti do izmjene režima saobraćanja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj, zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila i biće preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo do 31. decembra.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionci Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub, saobraćaj će povremeno biti obustavljan u trajanju do 10 minuta, od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova.

Radi izvođenja minerskih radova, na magistralnom putu M-16, dionica Banjaluka-Crna Rijeka, saobraćaj će privremeno biti obustavljan od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca u mjestu Ljubačevo, vozila zbog aktiviranog klizištasaobraćaju jednom trakom.

Zbog predizbornog javnog skupa u Modriči, danas će od 18.00 do 21.00 čas na magistralnom putu M-14 koji prolazi kroz centar opštine Modriča, biti obustavljen saobraćaj. Vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce ulicama: Cara Lazara, Jovana Dučića, Gavrila Principa, Berlinska, Miloša Crnjanskog i Vidovdanska.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19, dionica Karakaj dva-Drinjača, vozila saobraćaju jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-4, dionica Prijedor-Kozarac.

Radi deminiranja terena, saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu M-4, dionica Teslić-Jelah, od danas do 20. oktobra.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske (Čelić), zbog sanacije klizišta, izmijenjen je režim saobraćanja i regulisan privremenom signalizacijom.

Saobraćaj će na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva biti privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

U FBiH povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, te iz Auto-moto saveza apeluju da vozači voze maksimalno oprezno.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a zbog radova na teritoriji Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja, vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oblacno-hladnije-i-kisovito-u-cijeloj-bih/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot