Porodična drama u Zvorniku: Lokal ne dam, glavu dam

Objavljeno: 16. 9. 2016 u 19:44h

Sudski izvršioci danas su došli da na ulicu izbace frizerku Stoju Vidović iz frizerskog salona Caka u centru Zvornika gdje radi već više od 20 godina i koji je bio u njenom vlasništvu.

Kao dijete poginulog borca, tokom ’90. godina, iskoristila je pravo i zakupila lokal kako bi prehranila porodicu. Kada je tadašnja opštinska vlast donijela odluku o zamjeni stambenog objekta za poslovni prostor, zajedno sa mužem donosi odluku i 2002. godine mijenja zajednički stan od 44 metra kvadratna za lokal od 18 kvadratnih metara. Mislili su da su na ovaj način obezbijedili svoju budućnost.

Međutim, nakon godinu ipo pojavljuje se Vesna Ljubinac koja tvrdi da je lokal njen. Od tada počinje muka ove porodice. Dugogodišnje povlačenje po sudivima nije se dobro završilo za Vidoviće. Ostali su bez lokala, ali kako kažu neće odustati od onoga u šta su godinama ulagali i što im, kako kažu, hrani porodicu.

“Ako dođu drugi put da me istjeraju iz lokala ja ću dovesti mojih troje djece i ženu i ja ću zapaliti lokal. Ja lokal ne dam, glavu dam. Ja sigurno neću izaći iz lokala. Ovo je krivično djelo nezapamćeno na području Zvornika. Koji svi kažu. Da bi poništili njezin ugovor, Ljubinac Vesne, poništili Zvornik, poništila Bijeljina da bi ona tražila apelaciju, reviziju u Banja Luci i tamo dobija”, rekao je suprug vlasnice lokala Milisav Vidović.

Milisav Vidović tvrdi da odluka suda nije pravična i da je u ovom sporu oštećen. Nema se više, kaže, kome žaliti pa je cijeli slučaj predao SIPI. Očekuje da će oni istražiti kako i od koga je Vesna Ljubinac kupila 275 kvadrata stambeno-poslovnog prostora u centru Zvornika za šest hiljada maraka u čijem sastavu se nalazi i njegov lokal. Milisav smatra i da je ovo nelegalno uzimanje prostora posljedica toga što je Vesna Ljubinac u tom periodu radila u Geodetskoj upravi Zvornik.

Vesna Ljubinac pred kamerom nije želela da komentariše optužbe Milisava Vidovića. Tvrdi da je lokal legalno kupila, što je potvrdio i sud.

Dok Vesna čeka da sudski izvršioci završe posao, u zvorničkom Sudu kažu da će o daljem postupku zvanične informacije imati tek u ponedjeljak. Ipak, kao saznajemo, već polovinom naredne sedmice bi, u pratnji policije, sudski izvršioci mogli opet do Vidovicevog lokala.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/porodicna-drama-u-zvorniku-lokal-ne-dam-glavu-dam/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot