Primila mito od nekoliko hiljada maraka pa uhapšena

Objavljeno: 15. 9. 2016 u 10:11h

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal u Kozarskoj Dubici uhapsili su Ljiljanu Petković inspektora Poreske uprave.

Petkovićeva je lišena slobode zbog primanja mita od nekoliko hiljada maraka a, kako saznajemo, uhvaćena je na djelu.

“Radi se o uzimanju mita i danas ćete dobiti više informacija po tom pitanju. Mislim da se radi o par hiljada maraka”, kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova u Vladi RS.

Kako saznajemo, slučaj je prijavio samostalni privrednik iz Dubice od koga je inspektorka tražila mito ali u policiji ne žele da otkriju više detalja. Iz posebnog odjeljenja Okružnog tužilaštva potvrđeno nam je da je Petkovićeva privedena i da je na saslušanju a do kraja dana očekuje se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

U područnom centru Poreske uprave u Prijedoru kažu da su za hapšenje čuli od novinara. Ni oni ne otkrivaju više detalja ali već sad razmišljaju o disciplinskoj prijavi i suspenziji.

“I ja sam ostao zatečen kao i mi svi ovdje njene kolege radnici. Odjednom smo dobili to saopštenje da akcija sinoć desila. Očekujemo neko šire objašnjenje od MUP-a, pa čekamo odgovor pa bi mogli onda dalje komentarisati.  Juče je bila na poslu a radnik je Poreske uprave  od novembra 2015. godine”, kazao je Milenko Puzigaća, v.d. pomoćnika direktora Poreske uprave RS područnog centra Prijedor.

Ovo nije prvi slučaj da se zbog primanja mita hapse inspektori Poreske uprave. Pretprošle godine Željka Orelja banjalučki Okružni sud osudio je na dvije i po godine zatvora zbog mita od 20 hiljada maraka. Marjana Vučković osuđena je na devet mjeseci zatvora jer je uzela mito od 500 maraka. Bivša inspektorka ostala je upamćena po izjavi da mito prima samo ako je od srca.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/primila-mito-od-nekoliko-hiljada-maraka-pa-uhapsena/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot