Lož-ulje donijelo 44.000 maraka kazni

Objavljeno: 13. 9. 2016 u 11:53h

Da pojedine pumpe, uprkos zabrani, i dalje sipaju lož-ulje u automobile potvrđuje podatak inspekcije da je samo za tri mjeseca ove godine izrekla kazne u iznosu od 44.000 KM.

Riječ je o kaznama izrečenim nakon što je Ministarstvo trgovine i turizma RS, da bi sprečilo zloupotrebe, još 17. maja ove godine donijelo pravilnik koji strogo zabranjuje točenje ovog goriva u automobile.

Kako su objasnili u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, za tri mjeseca obavili su 160 kontrola na benzinskim pumpama, a kod nekoliko je utvrđen promet ovog energenta.

“Takođe, inspekcija je uz asistenciju policije u proteklom periodu i kod 50 automobila kontrolisala gorivo koje se nalazi u rezervoaru. U dva slučaja je utvrđeno da se u rezervoaru nalazi lož-ulje, a protiv vlasnika su preduzete prekršajne mjere”, rekli su u Inspektoratu.

U skladu sa novim pravilnikom trgovina na malo lož-uljem može se vršiti na benzinskim pumpnim stanicama samo iz posebnog rezervoara, izdvojenog od mjesta predviđenog za snabdijevanje pogonskim motornim gorivom, što ranije nije bio slučaj.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/loz-ulje-donijelo-44-000-maraka-kazni/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot