Još jedan jak zemljotres u Skoplju

Objavljeno: 13. 9. 2016 u 09:46h

Još dva zemljotresa pogodila su sinoć glavni grad Makedonije. Jedan za drugim oko 20 časova registrovani su potresi jačine 2,4 i 4 stepena Rihterova skale.

Prema informacijama Seizmološke opservatorije, zemljotresi su registrovani u 19.53, prenosi makedonska agencija MIA.

Epicentar zemljotresa bio je četiri kilometra sjeveroistočno od Skoplja, u regionu Aračinovu, na dubini od pet kilometra.

Serija zemljotresa u području Skoplja ne jenjava već dva dana. Današnji potres u 14.20, od 3,7 stepeni Rihtera, ponovo je izveo ljude na ulice i u parkove.

Ljudi, koji su opet izašli iz stanova i sa radnih mjesta, kažu da su još preplašeni od jučerašnjeg, jakog zemljotresa od 5,3 stepena Rihtera u 15.10, zbog kojeg su neki Skopljanci proveli noć na otvorenom, po parkovima, šatorima i vozilima.

U Skoplju je, prema informacijama Seizmološke opservatorije, zabilježeno oko 100 zemljotresa od juče ujutru, od kojih su građani mogli da osjete samo petnaestak.

Prema informacijama medija, u skopske bolnice se javilo više od 50 građana povređenih u panici nakon zemljotresa. Većina se povredila trčeći da napuste zgrade, skačući sa balkona na nižim spratovima, a neke su pogodili predmeti koji su padali.

Skoplje je 1963. godine pogodio jak zemljotres u kome je stradalo 1000 ljudi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/jos-jedan-jak-zemljotres-u-skoplju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot