Danas sunčano i toplo, putevi prohodni

Objavljeno: 12. 9. 2016 u 09:58h

U cijeloj BiH danas će biti toplo i sunčano uz umjerenu oblačnost i kratkotrajnu kišu samo ponegdje na jugu i jugoistoku.

Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 16, na jugu do 19, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha u većini predjela od 25 do 31, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana biće toplo i sunčano uz promjenjivu oblačnost u većini predjela. U Hercegovini i gornjem Podrinju dnevni razvoj oblaka će samo ponegdje donijeti kratkotrajnu kišu ili pljuskove.

Duvaće slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar.

Jutro je umjereno oblačno uz sunčane periode, na jugu uz nešto više oblaka. Oko rijeka i po kotlinama je česta pojava magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Stanje na putevima

Saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, uz uglavnom povoljne uslove za vožnju.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE “Bočac” saobraćaj će povremeno biti obustavljan saobraćaja od 14.00 do 14.30 časova.

S ciljem nesmetanog održavanja penjačkog festivala “Dril end čil festival” predviđeno na lokaciji – kanjon “Tijesno” u blizini rafting slalom staze, na dionici magistranog puta Karanovac-Crna Rijeka, bude potpuno obustavljen saobraćaj od 10.30 do 11.00 časova.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja “Mahovljani”, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometar na sat.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavaljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Na dijelu magistralnog puta, dionica Klašnice-Prnjavor za potrebe izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno je izmijenjeno odvijanja saobraćaja, koji je regulisan postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog bezbjednog uključivanja vozila sa magistralnog puta na novoizgrađeni dio autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac.

Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u gradu Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja od 7.00 do 18.00 časova, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/ – Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a na ovoj dionici magistralnog puta počeli su radovi i na sanaciji trotoara i klizišta, zbog čega je režim saobraćaja izmijenjen u dužini od 30 metara.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/danas-suncano-i-toplo-putevi-prohodni/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot