Trebinje: Vatrogasci na izmaku snaga, kiša jedini spas!

Objavljeno: 4. 9. 2016 u 12:00h

Na području Trebinja još traje velika akcija gašenja požara koji prijeti kućama u nekoliko sela, požarna linija je duga 30 kilometara, a vatrogasci su na izmaku snaga.

Zbog duge požarne linije vatrogasci djeluju danonoćno kako bi spriječili ugrožavanje kuća i puteva.

Magistralni put na tom području je bio zatvoren, ali je nakon intervencije vatrogasaca saobraćaj ponovo normalizovan.

Kako je rečeno Feni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u tom gradu, vatrogasne ekipe, čiji su pripadnici danima na terenu, na izmaku su snaga, a očekuje se da, za sutra najavljena kiša, “pomogne” u gašenju vatre.

“Krak s Leotara koji se spuštao prema gradu je ugašen. Drugi krak, koji se proteže prema selu Jasen je aktivan, vatra je zahvatila vrh brda i teren je nepristupačan. Vjetar otežava gašanje”, precizirali su Teritorijalnoj vatrogasnoj jednici Trebinje.

Tokom prethodne noći trajala je borba na odbrani kuća u selu Aljetići.

“Tokom noći su branjena sela Trebijovi i Aljetići, a požar se sada širi prema selu Grkavci. Drugi kraj požara je otišao na Jasen, a sinoć smo na putu spriječavali njegov prelazak prema Gorici. Gašenje je otežavao jak vetar. Ekipe su trenutno na terenu i brane Aljetiće i Jasen. Međutim, ima naznaka da će situacija biti bolja”, potvrđeno je Avazu iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

Požar je juče pretio repetitoru na Leotaru, a zbog gušenja dimom je ljekarska pomoć ukazana četvorici vatrogasaca.

Kako je potvrdio stariješina Vatrogasne jedinice Lastva, Dragan Paranos, vatrogasci se danas dobro osjećaju.

Komandir TVJ Trebinje Danko Vuković kazao je da više ne znaju gdje gori, jer stalno dolazi do novih požara, gdje moraju da šalju jedan dio ljudstva, što otežava gašenje na najugroženijem području.

Trebinjske vatrogasne ekipe su danima na terenu, pomažu im i kolege iz Lastve, Centra za gazdovanje kršom, Civilne zaštite, kao i helikopter Oružanih snaga BiH (OS BiH).

Uzrok požara je ljudski faktor.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/trebinje-vatrogasci-na-izmaku-snaga-kisa-jedini-spas/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])