Mještani u šoku i nevjerici: Pustio struju kroz ogradu da bi štitio kukuruz, komšiju ubilo 220 volti

Objavljeno: 3. 9. 2016 u 10:00h

Mještani Turbeta kod Travnika šokirani su bizarnom nesrećom u kojoj je u zaseoku Donja Trebeuša život izgubio 52-godišnji Milorad Gudalo. 

On je, naime, poginuo kada je dodirnuo žicu kojom je 59-godišnji Esad Šipčić iz Turbeta ogradio svoje kukuruze da bi, kako je kazao policiji, spriječio divlje životinje da mu pojedu usjeve te je spojio na električnu mrežu napona 220 volti.

Srčani udar

Milorad je, kako nam je kazao njegov brat Dragan Gudalo, do rata radio u fabrici „Borac“, a živio je u porodićnoj kući s ocem i majkom. Na dan nesreće krenuo je majci kupiti namirnice.

gudalo

Dragan Gudalo: Tu prolaze ribari i djeca se kupaju

“Oko 8 sati otišao je u Turbe kupiti majci tjesteninu, germu i druge namirnice. U neka doba noći vraćao se kući, išao je prugom i pored te kuće htio je izaći na cestu kad je naletio na žicu sa strujom. Kako su nam kazali policajci, odmah je dobio gušenje i srčani udar i na mjestu umro. Kažu i da ga je ujutro pronašao gazda kuće” – rekao je Gudalo i dodao da su kesu s namirnicama pronašli pored njegovog beživotnog tijela.

Nikome, kaže porodica, nije jasno zašto je komšija, kojeg dobro poznaju, odlučio ograditi kukuruze strujom opasnom po život.

“Tu prolaze i ribari, djeca se kupaju, bilo je samo pitanje dana kad će neko stradati. Nakon što je brat poginuo, čuli smo priče i da je struja bila ukopčana s bandere, ali ne znam je li to istina” – rekao je Dragan Gudalo.

 Milorad je živio s majkom i ocem.

Njegovog brata su, dodaje, voljeli svi, a nakon tragedije porodicu su obišle komšije Bošnjaci.

“Plakali su zajedno s nama, svi su bili šokiran”i – rekao je Gudalo.

Iz policije su naveli da su Šipčića priveli, ali juče nije bilo moguće doći do informacije je li mu određen pritvor ili je pušten na slobodu.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mjestani-u-soku-i-nevjerici-pustio-struju-kroz-ogradu-da-bi-stitio-kukuruz-komsiju-ubilo-220-volti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot