Bakterije vrebaju iz vlažnih maramica

Objavljeno: 3. 9. 2016 u 10:36h

Prilikom kontrole uvoza kozmetike zdravstveni inspektori u RS utvrdili su povećan broj bakterija u pošiljci 2.448 kilograma vlažnih maramica.

Prema podacima Inspektorata za prvih šest mjeseci ove godine, iz spoljnotrgovinskog prometa su uzeta 102 uzorka kozmetičkih proizvoda, koja su poslata na laboratorijsku analizu.

“Pokazalo se da je pošiljka sa vlažnim maramicama porijeklom iz Makedonije bila mikrobiološki neispravna, nakon čega je zabranjen uvoz ovog proizvoda” – rekli su u Inspektoratu RS.

Dodali su da je inspekcija ove godine kontrolisala kozmetiku i u unutrašnjem prometu i u svih deset analiziranih uzoraka nisu uočene nepravilnosti.

“Laboratorijskim analizama je kontrolisan sadržaj teških metala i mikrobiološka ispravnost, a svi uzorci su bili uredni i ocijenjeni kao bezbjedni za upotrebu” – naveli su u Inspektoratu RS i dodali da najčešće povlače kozmetičke proizvode u unutrašnjem prometu zbog isteklog roka upotrebe.

U laboratorijskim analizama kozmetike koje su obavljene u prošloj godini dokazana je neispravnost tečnosti za ispiranje usta, a pošiljka je stigla iz Švedske.

Riječ je 1.120 litara ove tečnosti, koja je sadržavala nedozvoljenu količinu konzervansa. Pošiljka je zbog neispravnosti uništena.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bakterije-vrebaju-iz-vlaznih-maramica/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot