Javni prihodi RS-a za osam mjeseci milijarda i 422 miliona KM

Objavljeno: 2. 9. 2016 u 15:58h

U prvih osam mjeseci 2016. godine na račun javnih prihoda Republike Srpske ukupno je uplaćeno milijardu i 422 miliona KM, te dodatnih 8,6 miliona KM po osnovu doprinosa za Fond solidarnosti.Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za prvih osam mjeseci 2016. godine veći je za 5% nego za isti period prošle godine, odnosno prikupljeno je 298 miliona KM ili 15,4 miliona KM više.

Doprinosi su za ovogodišnjih osam mjeseci naplaćeni u iznosu od 881 milion KM, što je ravno naplati iz istog perioda 2015. godine. Po osnovu ostalih javnih prihoda naplaćen je 241 milion KM, odnosno 11,8 miliona KM više ili 5%. Od ostalih javnih prihoda, zabilježena je povećana naplata naknada za priređivanje igara na sreću za 11%, odnosno ukupno je naplaćeno 14,5 miliona KM. Naplata po osnovu taksa i naknada takođe je veća u odnosu na prošlogodišnju za 5% – naplaćeno je 147,3 miliona KM.

Manja naplata je zabilježena kod zaostalih obaveza po osnovu indirektnih poreza – u poređenju sa prošlom godinom naplaćeno je 27,8 miliona KM manje. Navedena razlika se najvećim dijelom odnosi na uplatu „Rafinerije nafte Brod“ a.d. po osnovu unaprijed plaćenih rata reprograma u 2015. godini.

Prema podacima Poreske uprave RS u periodu 01.01 – 31.08.2016. godine na području Republike Srpske registrovano je 1.000 poreskih obveznika – pravnih lica i 2.031 poreski obveznik – preduzetnik, dok je istovremeno odjavljeno ukupno 49 poreskih obveznika – pravnih lica i 385 poreskih obveznika – preduzetnika.

Tabelarni prikazi ostvarenja naplate javnih prihoda za osam mjeseci 2016. godine, te poređenje sa naplatom u istom periodu 2015. godine postavljeni su na internet stranici Poreske uprave RS www.poreskaupravars.org

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/javni-prihodi-rs-a-za-osam-mjeseci-milijarda-i-422-miliona-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])