US Open: Đoković u drugom kolu nakon dva i po sata tenisa

Objavljeno: 30. 8. 2016 u 11:25h

Novak Đoković uspješno je započeo odbranu titule na US Openu pobjedom nad Ježijem Janovičem poslije 157 minuta igre u četiri seta – 6:3, 5:7, 6:2, 6:1.

Najbolji teniser planete dobrano se namučio na startu posljednjeg Gren slema sezone protiv neugodnog Poljaka, ali je najvažnije da je na kraju upisao trijumf.

Pogotovo što Novak u Njujorku želi da pokaže da je loš period iza njega, pošto je prethodno eliminisan u trećem kolu Vimbldona, da bi ga, poslije osvajanja Mastersa u Torontu, Huan Martin del Potro zaustavio na startu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Bio je ovo prvi međusobni duel Novaka i Ježija.

Uvertiru pred meč Srbina i Poljaka napravio je čuveni Fil Kolins, nekadašnji član sastava Dženesis, u sklopu svečane ceremonije otvaranja, a zbog svega toga duel je kasnio više od jednog časa.

Od samog starta susreta bilo je vidljivo da će Đokoviću biti potrebno vrijeme kako bi pronašao ritam, a malo je nedostajalo da Janovič to kazni u drugom i petom gemu. Međutim, uspijevao je da se izvuče, potom i da kazni promašaje rivala, prije nego što je rutinski priveo set kraju.

Đoković je duel završio sa 34 vinera i 18 neiznuđenih grešaka, kao i 7 od 20 realizovanih brejk šansi, dok je Janovič platio ceh svog stila igre – 41 viner, 59 neiznuđenih grešaka, 2 od 21 brejk lopte i 13 duplih grešaka.

Osim govora tijela i nemogućnosti da pronađe ritam, sve navijače našeg igrača zabrinuo je i rani medicinski tajm-aut, ali razlog za njegovo pozivanje nije bila povreda lijevog ručnog zgloba – za koju se spekuliše da ga muči još od Vimbldona – već bol u desnoj nadlaktici i laktu.

Problem je i dalje bio vidljiv, a nimalo mu nije ‘pomagao’ ni rival – gotovo destruktivnim stilom igre, ‘ravnim’ forhendima i sa ‘gomilom’ drop šotova, pronalazio je načine da ostane u meču. Iako mu je Novak odmah uzvratio brejkom, pri rezultatu 2:4, nije mijenjao stil igre – da bi na kraju i novim brejkom stigao do izjednačenja.

Sigurno da mu nije bilo nimalo prijatno, ali Đoković ni u jednom trenutku nije djelovao nervozno ili nesigurno. I dalje je ‘puštao’ Janoviča da udara iz sve snage, pokušavajući da produži svaki poen, znajući da odnos grešaka i osvojenih poena ide u njegovu korist.

Upravo to je na kraju i bilo dovoljno za trijumf – treći set prelomio je već na startu, iako mu je realizacija brejk šansi bila lošija nego inače (4/12), da bi totalni pad Ježija uslijedio u četvrtom dijelu meča, pa je Đoković sa nova tri brejka lako potvrdio trijumf – koji je bio sve samo ne takav.

Novak će u borbi za treću rundu imati priliku da se ‘osveti’ Jiržiju Veselom, koji ga je eliminisao na Mastersu u Monte Karlu, pošto je Čeh tek poslije maratona od gotovo četiri časa eliminisao kvalifikanta iz Indije Saketa Minenija – 7:6(5), 4:6, 2:6, 6:2, 7:5.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/us-open-dokovic-u-drugom-kolu-nakon-dva-i-po-sata-tenisa/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])