Prva žena pedofil u Srbiji: Zavela kćerku (12) najbolje drugarice!

Objavljeno: 29. 8. 2016 u 13:13h

Margita Čaić (46) iz Obrenovca prva je žena pedofil koja je u Srbiji osuđena na zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog zlostavljanja maloljetne devojčice (12).
Da pojava pedofilije u Srbiji nije evidentirana samo među muškarcima, potvrđuje i slučaj koji je prije nekoliko godina potresao naselje Zvečka u Obrenovcu. Istraživački tim “Kurira” pronašao je u sudskoj arhivi krajnje nesvakidašnji slučaj, koji je, u vrijeme kad se dogodio, nekako uspio da ostane izvan pažnje javnosti.

Manipulacija

Pravosnažna presuda prvoj ženi pedofilu iz Srbije objavljena je čak i u sudskom biltenu upravo zbog specifičnosti same optužnice, ali i dokaznog postupka, koji je naposlijetku rezultirao izricanjem zatvorske kazne.

Naime, nekadašnji Opštinski sud u Obrenovcu utvrdio je da je Margita Čaić (46) iz sela Zvečka počinila krivično djelo nedozvoljene polne radnje, jer je u više navrata seksualno zlostavljala devojčicu (12). Priča na koju ni iskusni policajci, tužioci i sudije nisu ostali ravnodušni započela je 2004. u porodičnoj kući zlostavljane djevojčice, u koju je osuđena Čaićeva svakodnevno dolazila, vješto igrajući ulogu najbolje majčine prijateljice.

Povjerenje koje je uživala u kući svoje žrtve Čaićeva je, kao i svi pedofili, počela da iskorišćava najprije učestalim posjetama djevojčici, u trenucima kad je bila sama u kući. Vještom verbalnom manipulacijom, Čaićeva je ubrzo prešla granicu i prema maloljetnoj djevojčici, koja se tada nalazila na pragu seksualnog sazrijevanja, postavila se kao ljubavna partnerka.

Optužnica, a kasnije i presuda do detalja su opisivale i navodile gnusne radnje koje je djevojčice trpjela – od maženja i ljubljenja do dodirivanja po intimnim dijelovima tijela i penetracije prstima. Koliko je bila vješta u svojim izopačenostima i manipulaciji potvrđuje i to što dijete duže vrijeme nije otkrivalo roditeljima šta preživljava.

Popustila u školi

Roditelji su poslije izvjesnog vremena ipak primjetili da im se sa kćerkom nešto događa, što je bio utisak i nastavnika zbog naglog popuštanja u školi. Poslije nekoliko dugih razgovora djevojčica je priznala roditeljima da ju je Čaićeva zlostavljala, a šokirani roditelji su odmah alarmirali policiju.

Nakon hapšenja Čaićeva je priznala zločin, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, te da su ona i djevojčica partnerke u ljubavnoj vezi. Kao i danas, zakon je kažnjavao odnos sa osobama mlađim od 14 godina, zbog čega se istog trenutka u slučaj uključio i javni tužilac.

Čaićeva je nakon opsežne istrage izvedena pred sudiju, a i tada je tvrdila da je s djevojčicom u vezi.

Šok u sudnici

Tokom postupka saslušana je i maloljetna žrtva, koja je, na zaprepašćenje svih, kazala da je sa Čaićevom u ljubavnoj vezi i da je odnos kakav je imala s njom bio na dobrovoljnoj bazi. Predsjedavajući sudija ovakve iskaze nije mogao da proguta kao zabranjenu ljubav koja ne poznaje godine, već je u obrazloženju osuđujuće presude naveo ključnu stvar.

“Kriva je jer je kao odrasla uračunljiva osoba iskoristila mladost i maloljetnost svoje žrtve”, navela je tada sudija i osudila Čaićevu na zatvor, što su nakon žalbenog postupka potvrdile i više sudske istance.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prva-zena-pedofil-u-srbiji-zavela-kcerku-12-najbolje-drugarice/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])