I građani Srbije dobijaju po 500 evra! Ako ispunjavate ovaj uslov i vi ste među njima

Objavljeno: 29. 8. 2016 u 14:37h

Ovih dana everopski mediji bruje o mogućnosti da čelnici evropskih banaka pribjegnu “bacanju novca iz helikoptera” kako bi spasili posrnule ekonomije u Evropi.

U mnogim državama, uključujući i susjednu Hrvatsku na snazi je deflacija – pojava koja može biti jako opasna na duži rok. Naime, kad je na snazi deflacija, cijene robe i usluga padaju, pa poslodavci više ne mogu da priušte da održe platu na istom nivou i dolazi do otkaza i rezanja plata, što tjera ekonomiju u dalji kolaps.

Postoji nekoliko modela za iskorišćavanje takvog novca, od kojih je najjednostavniji i najegalitarniji djeljenje fiksnog novčanog iznosa svim građanima, na primjer 500 evra svima u EU.

Srbija još uvijek nije u Evropskoj uniji, ali neki njeni građani jesu. Naime, svako ko uz državljanstvo Srbije ima i pasoš neke od zemalja članica, moći će da ostvari pravo na ovakvu jednokratnu pomoć ukoliko do njenog djeljenja dođe.

Podsjećamo, čelnik centralne banke Mario Dragi  prije dva mjeseca je i sam izrazio zanimanje za ideju novca iz helikoptera, koju je nazvao “zanimljivim konceptom”.

Izvor: Srbijadanas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/i-gradani-srbije-dobijaju-po-500-evra-ako-ispunjavate-ovaj-uslov-i-vi-ste-medu-njima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot