Policije Srpske i Srbije eliminisale teroriste (Foto)

Objavljeno: 28. 8. 2016 u 12:41h

Nadlijetanjem helikoptera i svečanim postrojavanjem učesnika i vozila, na graničnom prelazu kod Loznice završena je taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije “Drina 2016”.

Vježbi je prisustvovalo oko 200 policajaca RS i Srbije, pet letjelica i određen broj oklopnih vozila. Vježba je bila podijeljena u tri dijela – eliminisanje terorista na graničnom prelazu praćeno vazdušnom podrškom, vježba na vodi na Drini i skakanje padobranima. Specijalne snage su djevovale kada teroristi upadaju na carinski terminal, otimaju autobus sa putnicima.

Prikazana je situacija kada teroristi zauzimaju granični prelaz i autobus sa putnicima. Specijalne snage su dejstvovale sa zemlje uz pomoć izviđačkog helikoptera. Niko nije mogao da uđe niti izađe iz kriznog prostora, dejstvo oklopinih vozila, nije dozvoljavala da krizna situacija eskalira. Iz helikoptera su se spustili specijalci i sa oklopnjacima potisnuli teroriste ka Drini gdje su ih dočekale specijalne jedinice na vodi, a presretnut je i autobus sa teroristima.

Hitna pomoć je ukazala pomoć povrijeđenima. Korišćeni su i specijalno obučeni psi za otkrivanje terorista. Na kraju vježbe je iskočilo je pet padobranaca iz sastava Srbije i Srpske, sa zastavama Srbije i Srpske, SAJ-a, MUP-a Srpske i Žandarmerije MUP-a Srbije. Vježbu je pratilo više od 10.000 ljudi.

Vježbi su prisustvovali predsjednici RS Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić, kao i premijer RS Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i ostali gosti.

Predsjednik Republike Srpske i Srbije, Milorad Dodik i Tomislav Nikolić, čestitali su danas pripadnicima policije Srbije i RS na uspešno prikazanoj zajedničkoj vježbi. Dodik je reako da je današnja vježba policija RS i Srbije pokazala zajedništvo, usmjerenost ka cilju i sposobnost da se izbori protiv zla koje pokriva gotovo cijeli svijet.

“Narod koji ovo gleda mora da zna da i RS i Srbija imaju osposobljene strukture spremne da uzvrate bilo kakav udarac našem poretku”, naglasio je Dodik.

Dodao je da je zajednička akcija pokazala da ne može da bude ni granica jer ni terorizam nema granica.

“Posebno nam je čast i zadovoljstvo to što smo imali priliku danas ovdje da posmatramo sposobnosti policije Srbije u nastojanju da očuva i odbrani teritorijalni integritet Srbije i, naravno, ljudska dobra i materijalna sredstva”, rekao je Dodik.

On je ponovio čestitke upućene svim učesnicima vježbe.

“Ovo je bilo zaista dobro, odlično i nadam se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti”, naglasio je predsjednik RS.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je svojim prisustvom dao značaj i podršku ovoj vježbi, Vladi Srbije sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu i Vladi Republike Srpske, sa Željkom Cvijanović na čelu, što su obezbijedili sredstva i resuse da se ona održi. Nikolić izjavio je da je današnja vježba pokazala kako policije Srbije i RS uspešno sarađuju i da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno da riješe.

Nikolić je poslije vježbe rekao da su pripadnici specijalnih snaga Srbije i Srpske bili kao jedan i istakao da je vojnička ocjena za vježbu vrlo dobar.

“Oni su pokazali kako uspješno sarađuju, kako se potpuno razumiju i dopunjuju i kako ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rješimo”, rekao je Nikolić.

Dodao je da je vježba takođe pokazala da Drina ne može biti granica borbi protiv terorizma, jer terorizam ne poznaje granice.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/policije-srpske-i-srbije-eliminisale-teroriste-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot