Opljačkani, prestrašeni, poniženi: Ispovjesti srpskih turista koji su u Grčkoj preživjeli pakao

Objavljeno: 28. 8. 2016 u 09:53h

Osim lijepog vrenema i plaža, pojedini srpski turisti su tokom ovog ljeta u Grčkoj osjetili i drugu stranu omiljene turističke destinacije – krađe po apartmanima i obijanje automobila.

Od početka ljeta bilo je nekoliko takvih slučajeva, a sa tim neprijatnim iskustvom se susreo i Zlatan Ćosić, koji je sa porodicom i prijateljima prije nekoliko dana vratio iz Polihrona. Sa ovog ljetovanja, nažalost, vratio se bez novca ali i skoro svih tehničkih uređaja koje je imao. Opljačkan je tokom noći, na spavanju.

“Bilo nas je više pa smo uzeli dupleks apartman, sa velikom dnevnom sobom u prizemlju, i spavaćim sobama na spratu. U noći kada se to dogodilo ništa nismo čuli, samo smo ujutro konstatovali da smo ostali bez kompjutera, ajpeda, kamere, fotoaparata, ranca za svu tu tehnički opremu, ali i novca. Nestao je kofer sa šminkom moje supruge, jer su vjerovatno mislili da i on ima neke veze sa tehnikom. Jedino su nam ostali telefoni, jer smo ih koristili za buđenje pa su bili sa nama, i dokumenta u automobilu” priča on za “Blic”.

Vlasnik apartmana saučesnik?

Isto se desilo i njihovim komšijama Ukrajincima, koji bu boravili u apartmanu pored njihovog. Ćosić priča da je, nakon šoka, razmislio, a potom čak i pomislio da je vlasnik objekta u kome su boravili jedan od saučesnika. Za to, kaže, dokaza nema, ali ima sumnje.

“Insistirao je da baš to veče dođemo na večeru, a ne dan kasnije kako smo se isprva dogovarali. Dan prije toga njegova supruga je čistila apartman, gdje je sve bilo “na izvolte”, a kasnije je ponovo došla da traži fen na pozajmicu jer je, kako je rekla, vidjela da imamo. Sa gazdom sam pričao o tehnici, u koju sam zaljubljenik, što je mogao i da shvati. Zanimljivo je i da smo tu noć, poslije večere kod njega, spavali “kao zaklani” i probudili se svi dva sata kasnije nego što inače ustajemo”, priča on.

Kako kaže, još jedna stvar je podgrejala njegove sumnje: apartmani u kojima su on i njegova porodica bili smješteni, kao i onaj u kome su bili Ukrajinici, ali i vlasnik aparmana, nalaze se jedan pored drugog. Međutim, priča Ćosić, iz vlasnikovog ništa nije te noći ukradeno.

Kako kaže, kasnije su čuli od mještana da je tokom cijele te noći i u drugim mjestima, poput Haniotija i Pefkoghorija bilo niz pljački.

“Šokirali smo se. Izgubili smo dan, dolazila je policija, pa smo mi išli u stanicu. U međuvremenu smo se vratili za Srbiju, ali ništa se do danas nije razrješilo. Ostali smo bez opreme vrijedne oko 7.000 evra i novca. Nikada u životu nam se ovako nešto nije dogodilo”, priča Ćosić.

Vratili se kući bez ijednog kofera

U najmanju ruku neprijatnost imala je i porodica Vladimira Milovanović iz Beograda. U Grčkoj su proveli 15 dana tokom kojih je sve bilo u redu, ali su se kući vratili razbijenog stakla na automobilu i bez ijednog jedinog kofera. Krađa se dogodila na parkingu kod tržnog centra kod Leptokarije.

“Kada smo izašli iz tržnog centra primjetili smo razbijen prozor, ali sam vidio da su mi telefon i pasoš ostali u kolima. Policiju smo pozvali, i tek po njihovom dolasku otvorili gepek i shvatili da u njemu nema ničega. Apsolutno su sve pokupili: tri kofera, laptop, fotoaparat…”, priča Vladimir.

Uviđaj je, kaže, trajao dva-tri sata, a grčka policija je ukupnu štetu procijenila na 6.000 evra. Međutim, po povratku u Srbiju, sa njom je još jednom iskontaktirao, ali od ukradenih stvari ništa nije vraćeno.

“Jedne godine nam je nestao fotoaparat, a jednom smo imali i slučaj da smo ostali bez nekog starog mobilnog telefona. Ovako nešto se zaista nikada nije desilo”, priča Vladimir.

Kaže da ne zna šta bi savjetovao srpskim turistima osim da, možda, osiguraju automobile i stvari.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/opljackani-prestraseni-ponizeni-ispovjesti-srpskih-turista-koji-su-u-grckoj-prezivjeli-pakao/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])