Kosovo: Albanci napravili haos na praznik! (Foto)

Objavljeno: 28. 8. 2016 u 12:29h

Albanci iz Mušutišta, opština Suva Reka na Kosovu blokirali su put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prođu protjerani i raseljeni Srbi. Sukobili se sa policijom.
Najmanje jedan demonstrant je povređen danas oko 10.30 časova u centru sela Mušutište, kod Suve Reke, kada je došlo do sukoba demonstranata i policije, javlja Tanjugov dopisnik sa lica mjesta.

Specijalne jedinice kosovske policije napravile su kordon ispred demonstranata i zatrtažili od njih da se raziđu nakon čega je došlo do sukoba između policije i demonstranta.

Demonstranti su gađali pripadnike policije staklenim flašama i kamenicama, a do incidenta je došlo u trenutku kada su policajci lišili slobode nekoliko njih koji su sjedeli na putu.

Suva Reka, 28. avgusta 2016. - Albanci iz Musutista, opstina Suva Reka na Kosovu, sukobili su se sa policijom kada su jutros blokirali put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prodju proterani i raseljeni Srbi. FOTO TANJUG/ ZELJKO TVRDISIC/ bk

Za razliku od jutros, stiče se utisak da je sada manje demonstranata, a više policije.

Put koji vodi prema temeljima crkve koja je porušena i koju Srbi namjeravaju da posjete, oslobođen je, a Srbi na desetak kilometara odatle u tri autobusa još uvijek čekaju da se stvore bezbjednosni uslovi kako bi krenuli ka crkvi.

Demonstranti nose albanske zastave i parole na kojima je ispisano OVK.

Na licu mjesta mogu se videti ostaci polomljenog stakla i kamenice.

Suva Reka, 28. avgusta 2016. - Albanci iz Musutista, opstina Suva Reka na Kosovu, sukobili su se sa policijom kada su jutros blokirali put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prodju proterani i raseljeni Srbi. FOTO TANJUG/ ZELJKO TVRDISIC/ bk

Pripadnici specijalne kosovske policije poslije jutrošnjeg sukoba sa demonstrantima iz sela Mušutišta, kod Suve Reke, oslobodili su jednu traku i prolaz prema crkvi Bogorodice Odigitrije, kuda treba da prođu protjerani i raseljeni Srbi.

Oko 150 raseljenih Srba nalazi se u tri autobusa i čekaju da se stvore bezbjednosni uslovi kako bi nastavili put ka Mušutištu. Sa njima je i ministar za povratak Dalibor Jeftić.

Pripadnici specijalnih jedinica intervenisali su kako bi primorali okupljene Albance da se raziđu i pri tome su upotrijebili suzavac i palice, a nekoliko lica je privedeno.

Albanci iz tog sela sukobili su se jutros sa policijom kada su blokirali put koji vodi prema selu, a kojim treba da prođu protjerani i raseljeni Srbi.

Došlo je do sukoba demonstranata i pripadnika kosovske specijalne policije, koja je uhapsila više demonstranata i upotrebila suzavac i palice.

Na licu mjesta nalaze se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su, kako javlja Tanjugov reporter s lica mjesta, uhapsili nekoliko demonstranata i pokušavaju da oslobode prolaz Srbima.

Albanci, mahom, meštani Mušutišta, blokirali su put koji vodi prema crkvi Bogorodice Odigitrije koja je porušena i na čijim temeljima su jutros raseljeni Srbi trebali da prisustvuju liturgiji povodom praznika velike Gospojine.

Demonstranti nose albanske zastave i uzvikuju parole “UČK, UČK”.

Albanci iz Mušutišta su putem društvenih mreža pozivali prethodnih dana sunarodnike iz Suve Reke i okolnih sela da danas svojim prisustvom spriječe dolazak Srba u Mušutište.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kosovo-albanci-napravili-haos-na-praznik-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot