Profesor osuđen za pedofiliju radi u dvije škole!

Objavljeno: 26. 8. 2016 u 15:20h

Profesor fizičkog vaspitanja koji je već osuđeni pedofil i protiv kojeg se na sudu vodi novi postupak radi seksualnog zlostavljanja djeteta mlađeg od 15 godina, radi u dvije škole u Hrvatskoj.

Ovaj je profesor 2007. godine osuđen radi bludnih radnji nad maloljetnicom za šta je dobio uslovnu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 9 mjeseci.

Budući da se prema tadašnjem Zakonu takvo krivično djelo nije upisivalo u registar krivičnih djela, škole za koje profesor radi nisu mu mogle dati otkaz. Isti je nastavio raditi na mjestu nastavnika fizičkog vaspitanja i svoju poziciju koristio kako bi nastavio seksualno zlostavljati djevojčice. Jedna od njih smogla je hrabrosti i 2012. godine prijavila ga razrednici i svojoj majci.

Majka je momentalno reagovala u nastojanju da zaštiti dijete i otišla u školu, ali ništa se nije dogodilo, nastavnik je i dalje nastavio raditi, a djevojčica je doživjela niz neugodnih situacija u kojima su je optužili da izmišlja, rugali su joj se i vrijeđale je brojne kolege iz škole.

Nakon što se postupak pokrenuo na Sudu, profesor je suspendovan s nastave, ali nije dobio otkaz već i dalje radi u školama.

“Zlostavljanje se događalo 2012. godine na časovima fizičkog. Jedno vrijeme je kćerka to od mene krila, no onda je smogla hrabrosti i povjerila se razredniku, a zatim i meni. Prvo se bojala, sramila i osjećala je gađenje. On ju je prilikom izvođenja vježbi uvijek iznova dirao po intimnim dijelovima tijela. Za pokazivanje vježbi uvijek bi nju izabrao i onda je tako iskorištavao, a kasnije smo saznali da je već bio osuđen za isto krivično djelo. Mi smo ga prijavili i policiji i prosvjetnoj inspekciji. Tada se pokrenuo postupak koji je još uvijek u toku i to već 4 godine”, priča majka djevojčice.

Prvo vještačenje pokazalo je nalaz u korist profesora, a Poliklinika za zaštitu djece i mladih su donijeli nalaz protiv profesora. Sud se nije mogao odlučiti i donijeti presudu pa su djevojčicu poslali i na treće vještačenje.

Sramotno je, dodaje, to da je dijete nakon svega trebalo i dalje pohađati fizičko kod istog profesora, pa su je kaže, uz pomoć ljekarke uspjeli udaljiti sa časova.

“Moram reći i kako se nakon svega u školi potpisivala neka peticija da se vidi ko je od djece za to da moja kćer laže, što je sramotno.”

Prijašnji propisi nisu obuhvatali ova krivična djela pa nije bilo mogućnosti da se takva osoba udalji iz škole zbog njegovih prava iz radnog odnosa. Problem je i to što ni nadzor počinilaca seksualnih delikata nakon izdržane kazne zatvora nije posebno uređen. Naime, on se ne izriče automatski kod ovakvih krivičnih djela, već je ostavljena mogućnost sucu da takav nadzor odredi prilikom izricanja kazne i to samo u trajanju do dvije godine i samo ako je počiniocu izrečena kazna u trajanju od dvije ili više godina.

Ono što je, uz činjenicu da je profesor fizičkog vaspitanja djevojčicu, i te kako tragično i sramotno je i ponašanje raznih institucija koje su nastavile na drugi način maltretirati djevojčicu pune četiri godine.

Prvo su prošle dvije godine od prijave da bi se nešto uopšte pokrenulo, a zatim se dogodilo i zaista skandalozno vještačenje djevojčice koja kaže da su joj postavljana pitanja poput onog dira li se prilikom tuširanja po intimnim dijelovima tijela, je li vidjela muški polni organ i kako je reagovala.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/profesor-osuden-za-pedofiliju-radi-u-dvije-skole/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])