Posao za roditelje iz višečlanih porodica

Objavljeno: 26. 8. 2016 u 09:32h

Uprava preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici je, u skladu sa sistematizacijom i potrebama za radnim mjestima, odučila da zaposli po jednog čalana iz četiri višečlane porodice sa šestoro djece iz Trebinja, dvije majke i dva oca, koji će zasnovati radni odnos već 5. septembra.

“Zasad je urađen ovaj ciklus, određeni broj članova iz tih porodica biće primljen u ovom preduzećuđ”, rekao je Gordan Mišeljić, direktor HET-a, nakon prvog susreta s novih četvoro zaposlenika.

Kaže da su zasad u pitanju četiri porodice, ali da će rukovodstvo ovog preduzeća sugerisati da se na sličan način riješi i zaposlenje članova ostalih višečlanih porodica, gdje bi se zaposlio barem po jedan od nezaposlenih roditelja, kako se u porodici dogovore.

On objašnjava da će dati savjet svim ostalim državnim, pa i privatnim preduzećima i preporučiti državnim institucijama da zaposle ljude iz ove kategorije.

Među četiri pomenute porodice sa šestoro djece, u tri su nezaposleni i otac i majka, dok je četvrta porodica sveštenička, pa je popadija Tomislavka Ratković, koja je bila zaposlena dok je živjela u Nevesinju, po dolasku u Trebinje najprije bila bez posla, a sada je dobila i zaposlenje. Aleksandar Milojević, koji ima šestoro djece, ne krije iznenađenje zbog posla.

“Nismo nikada, doduše, ni radili, pa smo sad iznenađeni i ne mogu da vjerujem da mi je ponuđen posao”, kaže Milojević i dodaje da je i plata od 1.000 maraka malo za ovako brojnu porodicu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/posao-za-roditelje-iz-viseclanih-porodica/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])