Zločin od kojeg je zanijemio region: Ujna ubila malog Lazara jer ju je nervirao njegov plač

Objavljeno: 25. 8. 2016 u 14:58h

Okružno tužilaštvo u Bijeljini zatražilo je određivanje pritvora za Mijata Stankića (38) i njegovu nevjenčanu suprugu Fatu Durak (34), osumnjičene da su u okolini Zvornika na monstruozan način ubili dvogodišnjeg Mijatovog sestrića Lazara Rebića.

Sudija za prethodni postupak nije donio odluku o pritvoru do zaključenja ovog broja “Nezavisnih”, niti je, kako je to prekjuče bilo najavljeno, obavljena ekshumacija tijela nesrećnog dječaka, koje je zakopano u šumi.

“Ekshumacija nije obavljena iz formalnih razloga, jer treba da se napiše naredba, te da se dostavi komunalnom preduzeću i ostalima, a osim toga jedan vještak ne može da dođe zbog službenih obaveza”, rekao je izvor “Nezavisnih” iz Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Naš drugi sagovornik iz tog tužilaštva ističe da je ekshumacija zakazana za danas za 11 sati, a poslije toga obdukcija tijela.

“Stvar je tehničke prirode. Obducent mora da prisustvuje ekshumaciji, a on je bio spriječen da dođe i ništa drugo nije u pitanju”, ističe naš izvor.

Dok se, dakle, čekaju iskopavanje i obdukcija tijela kako bi bio utvrđen precizan uzrok smrti dvadesetomjesečnog dječaka, u javnost cure frapantne izjave o načinu života osumnjičenih za ovo bezdušno ubistvo. Ispostavilo se, naime, da je dječak ubijen nakon što je Fatu Durak nervirao njegov plač dok je razgovarala telefonom.

Kada ga je udarila, Lazar je pao udarivši glavom o beton. Durakova je sakrila tijelo i pobjegla od kuće, a kada je nju i njenog nevjenčanog supruga uhvatila policija prebacivali su odgovornost jedno na drugo.

Navodno, Durakova, koja je radila kao konobarica, ima problema i s alkoholom, baš kao i Stankić. Nasilje prema Lazaru traje odranije.

“Ona je tukla dijete, bilo je modro svo”, ispričala je Milena Stankić, Lazarova baka.

I Pero Stankić, dječakov djed, potvrdio je da piju oboje osumnjičenih.

“Onaj pije, ona je još gora. Svaki dan ona je po selu lutala, zato je to i napravila”, ispričao je Pero Stankić sa suzama u očima.

Spekuliše se, takođe, da su nevjenčani supružnici prihvatili brigu o djeci zbog pomoći Centra za socijalni rad, čiji su radnici pod lupom istražilaca jer se sumnja da su napravili propuste u ovom slučaju.

Osumnjičeni su priznali ubistvo dječaka, koji ima i jednogodišnjeg brata, a koje je majka napustila. Djeca su dodijeljena ocu, a on ih je, pošto radi, povjerio punici, koja je bolesna, pa su ih čuvali ujak i ujna u Donjoj Kamenici kod Zvornika.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zlocin-od-kojeg-je-zanijemio-region-ujna-ubila-malog-lazara-jer-ju-je-nervirao-njegov-plac/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])