Zemljotres u Italiji odnio živote koji nisu ni počeli (Foto)

Objavljeno: 25. 8. 2016 u 09:42h

Među žrtvama u razornom zemljotresu koji je pogodio Italiju ima puno djece. Tako je u zemljotresu nastradala i 18-mješečna djevojčica, Marisol Pjermarini.

Njena majka je ranije živjela u L”Akuili i tamo je 2009. godine preživjela zemljotres, potom se sa porodicom preselila u Arkvatu del Toronto, gdje je juče ostala bez kćerke.

“Beba je spavala u krevecu koji je zatrpan, a majka je izvučena iz ruševina i prebačena u lokalnu bolnicu gdje oplakuje svoje dijete”, rekao je jedan mještanin.

U okolini Akumolija, u ruševinama kuće je stradala četvoročlana porodica, uključujući osmomjesečnu bebu i dječaka starog devet godine, kao i devetomesječna beba. Italijanska Agencija za civilnu zaštitu saopštava da spasioci i dalje tragaju za preživjelima u ruševinama devastiranih planinskih sela.

Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, koji je juče ujutru u 03.36 sati zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara sjeveroistočno od Rima, osjetio se na širokom području središnje Italije nakon čega su mnogi ljudi istrčali na ulice.

Najteže je pogođeno područje između regija Lacio, Marke, Umbrija i Abruca gdje su uništena mjesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto u kojima su se ljudima pred zoru krovovi obrušili na glave dok su spavali, pa su osvanuli u ruševinama, krhotinama i prašini.

Broj poginulih u zemljotresu, koji je potresao centralnu Italiju, porastao je na 247, a italijanski premijer Mateo Renci najavio je da će danas biti proglašeno vanredno stanje.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zemljotres-u-italiji-odnio-zivote-koji-nisu-ni-poceli-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])