Snažan zemljotres pogodio Italiju, ima mrtvih (Foto/Video)

Objavljeno: 24. 8. 2016 u 09:48h

Snažan zemljotres od 6,2 stepeni po Rihteru pogodio je centralni dio Italije ostavljajući za sobom pustoš, bezbroj srušenih zgrada i zasad najmanje 6 mrtvih, te na desetine zatrpanih ispod ruševina.

Zemljotres je zatresao Italiju tokom noći, pri površini tla na manje od 10 kilometara. Počinjena je prilično ozbiljna šteta u velikom broju gradova i sela, ali nije snažno pogodio gusto naseljena područja.
Najgore pogođeni gradovi su Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto.

perudja3

U Rimu su se neke zgrade tresle 20 sekundi, javlja La Repubblica. Velika materijalna šteta je nastala u gradu Amatrice.

“Putevi koji vode prema gradu i izvan njega su odsječeni, pola grada je nestalo. Ljudi se nalaze ispod ruševina. Došlo je i do klizišta, most bi se mogao srušiti”, riječi su gradonačelnika Sergija Perozzija.

Čitava četvoročlana porodica pronađena je ispod ruševina u gradu Akumoli, javlja BBC.

italija

Nakon prvog zemljotresa je uslijedilo nekoliko manjih.

“Bio je veoma jak, činilo mi se da se krevet kreće sobom”, izjavila je Lina Mercantini, koja živi u mjestu Ceselli.

Godine 2009. se dogodio zemljotres jačine 6,3 stepeni po Richteru u regiji Aquila, a poginulo je 300 ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=JpO62XHxTl4

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/snazan-zemljotres-pogodio-italiju-ima-mrtvih-fotovideo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot