Prnjavor: Lipicaner oborio poštara sa motora

Objavljeno: 24. 8. 2016 u 12:14h

Mladi fudbaler prnjavorskog Ljubića Aleksandar Žižak doživio je neobičnu nezgodu u prigradskom naselju Lužani kada je na njega skočio konj, oborivši ga zajedno s motorom koji je vozio.
Dok se vozio službenim motorom, Žižak, koji radi u Pošti, nije ni slutio da će imati bliski susret sa lipicanerom. Žižak se kretao uskim seoskim putem, koji vodi preko ekonomije ergele, a lipicaner je bio u krdu konja na ispaši.

“Sve se dogodilo munjevito. Iza živice, koja se nalazi na tom dijelu puta, istrčao je konj koji me pretrčavajući put bukvalno nokautirao. Udario je u motor, oborio me na zemlju i pobjegao”, ispričao je Žižak.

Dodaje da u tom trenutku nije znao šta ga je snašlo, ali je ubrzo shvatio da je prošao bez težih povreda.

“Bio sam u šoku, ali sam se brzo pribrao i shvatio da sam još i dobro prošao, jer su posljedice mogle biti tragične. Osjetio sam bol u nozi, ali sam bio u stanju dan ustanem i uklonim motor sa ulice”, priča Žižak.

Nije zvao pomoć, jer nedaleko od mjesta ovog događaja žive njegovi roditelji, pa je otišao kod njih da se malo pribere. Mladi poštar je slučaj prijavio policiji.

U rukovodstvu ergele “Vučijak” kažu da su odmah upoznati sa ovim slučajem.

“Jedno naše mlađe grlo je tražeći travu stiglo iza živice, sa suprotne strane saobraćajnice. Pretpostavljam da je lipicaner potrčao prema ostalim konjima, jer se uplašio zvuka motora”, rekao je direktor ergele Ranko Grubešić.

Dodao je da imaju puno razumijevanje za nevolju koja je zadesila mladog fudbalera i da će mu nadoknaditi štetu.

“Naše preduzeće spremno je da nadoknadi štetu koja je nastala oštećenjem motora, a povrijeđeni poštar ima osiguranje u firmi u kojoj je zaposlen”, rekao je Grubešić.

Dvadesettrogodišnji Aleksandar i njegov dvije godine stariji brat Boris već nekoliko godina su standardni prvotimci fudbalskog drugoligaša Ljubića.

U ovom sportskom kolektivu je cijenjen, jer ozbiljno pristupa svim obavezama, svrstavajući se među njegove najbolje članove.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prnjavor-lipicaner-oborio-postara-sa-motora/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot