Migrant se vozio 400 km zavezan ispod kamiona

Objavljeno: 24. 8. 2016 u 09:07h

Italijanska policija saopštila je danas da je jedan avganistanski migrant prešao 400 kilometara autoputa zavezan kožnim kaiševima ispod kamiona.

Mladi migrant je uhapšen nakon što su drugi vozači na dionici autoputa između Napulja i Rima primijetili Avganistanca zakačenog ispod kamiona i o tome obavjestili policiju.

Vozač kamiona, inače bugarski državljanin, koji je vozio iz Turske za Španiju, izjavio je da nije znao da ima “slijepog putnika”, pa mu je bilo dopušteno da nastavi vožnju.

U intervjuu televiziji Skaj TG 24, Avganistanac je izjavio da je platio 900 evra krijumčaru ljudi, koji ga je zavezao ispod kamiona na trajektu iz Grčke, gdje je migrant boravio šest mjeseci u izbjegličkom kampu, za italijansku luku Brindizi.

On je naveo da su 22 časa koje je proveo ispod kamiona bili teški, ali ne i nepodnošljivi.

“Prošao sam mnogo opasnije stvari u Avganistanu nego na ovom putovanju”, rekao je on.

Iscrpljeni Avganistanac je kratko boravio u bolnici, a zatim je prebačen u centar za prihvat migranata. Italijanske vlasti su mu dale rok od sedam dana da napusti tu zemlju pošto se izjasnio da ne želi da traži azil u Italiji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/migrant-se-vozio-400-km-zavezan-ispod-kamiona/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot