Roditelji djevojčice stradale u saobraćajki doniraju njene organe

Objavljeno: 23. 8. 2016 u 12:46h

Gabrijela i Josip Mioč, roditelji šestogodišnje djevojčice Božane, koja je juče podlegla povredama zadobijenim u teškoj saobraćajnoj nesreći u Tomislavgradu, su odlučili da doniraju njezine organe.

Kada su shvatili da su izgubili bitku za život svoje kćerkice, njih dvoje su se u svom bolu odlučili na najhumaniji čin.

Mioči su odlučili da doniraju njene organe, kako bi, kako su kroz plač rekli, dio njihove malene živio u šestoro druge djece, kojima će to spasiti život.

Doktori su im zahvalili rekavši kako su im i oni imali namjeru to predložiti, ali da im je sada mnogo lakše zbog toga što su Mioči sami donijeli ovu plemenitu odluku.

Božanu Mioč, 20. avgusta u poslijepodnevnim satima, u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu, udario je I. F.(37) iz Tomislavgrada, upravljajući motornim vozilom marke “audi”.

Kako je potvrđeno iz policije, vozač je tada bio pod uticajem alkohola.

Djevojčica je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Dom zdravlja Tomislavgrad, gdje su joj konstatovane teže tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći prevezena u KBC “Firule” u Splitu.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/roditelji-djevojcice-stradale-u-saobracajki-doniraju-njene-organe/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot