Selektor vaterpolista Hrvatske: Izgubili smo od bolje ekipe i tu nema velike filozofije

Objavljeno: 21. 8. 2016 u 15:17h

Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak rekao je da je njegova ekipa u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru izgubila od kvalitetnijeg tima.

“Izgubili smo od bolje ekipe i tu nema neke velike filozofije”, rekao je Tucak, prenosi Hina.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske izgubila je od Srbije u finalu Igara u Riju sa 7:11 i tako nije uspjela da odbrani zlato iz Londona.

“Srbi su jednostavno pokazali da su kvalitetnija ekipa, igrali su na način na koji su poosvajali sve ovih godina. Kod nas se nije radilo o psihološkoj blokadi, ne vidim neke razlike između finala i polufinala, koje smo odigrali sjajno. Više su nas ubili ti njihovi šutevi iz prekrašaja u trećoj ili petoj sekundi napada. Jedini način na koji smo mogli da ih dobijemo jeste da ih limitiramo na pet do sedam golova”, rekao je Tucak.

Hrvatski selektor je naglasio da je njegova ekipa primila previše golova i da je odigrala loše u napadu. Komentirisao je i suđenje.

“Da smo imali sigurnost u obrani u prve dvije četvrtine, mnogo bolje bismo odigrali i u napadu. Nije opravdanje, ali oni su daleko fizički jača ekipa od nas, a ovaj katastrofalni kriterijum suđenja, koji im je dopuštao hvatanje za glavu, išao im je na ruku”, dodao je Tucak.

Ipak, svjestan je da je i ovo veliki uspjeh.

“Sada sam još vruć od utakmice i razočaran zbog poraza. Vjerovatno ću za dva ili tri sata biti puno veseliji kad shvatim da smo osvojili srebro u koje niko, osim nas, nije vjerovao. Ali opet, izgubili smo finale, a ja i dalje vjerujem, da igramo i sutra protiv njih, da možemo da ih dobijemo”, dodao je on.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/selektor-vaterpolista-hrvatske-izgubili-smo-od-bolje-ekipe-i-tu-nema-velike-filozofije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot