Slatka osveta: Orlovi “ispreskakali” Kengure za finale

Objavljeno: 20. 8. 2016 u 09:01h

Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Australiju u drugoj polufinalnoj utakmici Olimpijskog turnira i tako Srbiji obezbijedila novu medalju.

Orlovi su naprosto pregazili Kengure rezultatom 87:61 (16:5, 19:9, 31:24, 21:23), i tako im se osvetili za poraz u grupnoj fazi. Srpski košarkaši su odigrali najbolji meč na turniru.

Od prve sekunde maksimalno ozbiljno su ušli u utakmicu, zaustavili Australijance i doslovno im nisu dozvoljavali da se primaknu njihovom košu. Ubitačni trio Australije Bogut, Mils i Delavedova od srpskih košarkaša nisu mogli da dišu, dok je Teodosić sa druge strane proradio u pravom trenutku i od prvih dvanaest poena Srbije postigao pola.

Koliko je Srbija ozbiljno pristupila igri govori podatak da su Kenguri u prvoj dionici postigli samo pet poena, dok su Orlovi postigli 16. Dominacija je nastavljena i u drugoj četvrtini. Stefan Marković je prikazao još jedno sjajno izdanje u napadu, a pod koševima su vladali Jokić i Raduljica.

Takva igra Srbije donijela je visokih +21 na poluvremenu (35:14). U trećoj četvrtini Saletovi izabranici su protivniku dozvolili da ubaci koji koš više, ali su i oni bili znatno učinkovitiji u napadu. Može se reći da je meč već tada bio riješen jer je Srbija imala, ispostavilo se nedostižnih, 28 poena prednosti 66:38. Sredinom posljednje dionice Orlovi su vodili i 31 poen razlike, ali su se onda malo opustili, i dopustili Kengurima da izbjegnu ubjedljiviji poraz. Teodosić završio je sa 22 poena (9-14) i 5 asistencija.

Marković je dodao 14 poena, 5 asistencija i 3 skoka, Raduljica je uz 11 poena imao 6 skokova, a Mačvan 12 poena i 4 asistencije. U ekipi Australije po 13 poena ubacili su Motum i Mils, a Ingles je dodao 12. Srbija će tako prvi put igrati finale Olimpijskih igara od 1996. godine, a tamo je čeka američki “Drim tim” koji je u prvoj polufinalnoj utakmici bio bolji od Španije, a finale je na programu sutra u 20:45 po našem vremenu.

Australija će se od 16:30 boriti sa Furijom za bronzu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/slatka-osveta-orlovi-ispreskakali-kengure-za-finale/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot