Porodice Mihajlović i Bošković: Brankica i Tijana donose zlato u Srpsku (Foto)

Objavljeno: 20. 8. 2016 u 14:01h

Republika Srpska ima djevojke na koje je ponosna – Brankicu Mihajlović i Tijanu Bošković, reprezentativke Srbije u odbojci.

U domu Mihajlovića u Brčkom sve se zaustavlja kada počne utakmica odbojkaške reprezentacije Srbije. Majka Mara i otac Milorad gotovo da ne spavaju, ponosni su na ćerku i još nisu svjesni kakav je rezultat ostvarila.

“Za nas je svaka utakmica koju igra Brankica itekako važna, a ovo što sada doživljavamo je nešto posebno. Teško preživljavamo sve to, sa mnogo emocija, spavamo po dva sata dnevno. Ne postoje riječi kojima bismo mogli opisati koliko smo ponosni na Brankicu. Jednostavno, svaki poen proživljavamo kao da smo sa njom na terenu”, priča majka Mara.

boskovic_1

Otac Milorad je poslao u Brazil brčansku “višnjevaču” s kojom se u svlačionici reprezentacije Srbije redovno nazdravlja nakon uspjeha.

“Čuli smo se sa Brankicom nakon pobjede protiv Amerike; zvala nas je da nam pokaže da nazdravlja sa višnjevačom. Nadam se samo da je ostalo nešto i za slavlje poslije finala”, optimista je otac Milorad.

Sestra Petra uvjerena je u uspjeh u meču protiv Kine, i kaže da je Brankica obećala da će donijeti zlato u Brčko.

“Pred svaku utakmicu bili smo sigurni da će devojke pobijediti, a isto očekujemo i protiv Kine. Želeći da skinem pritisak sa nje rekla sam rekla Brankici da je i srebro kao zlato, a odgovor koji mi je dala uvjereva me da će osvojiti zlatnu medalju. Rekla je: ‘Seko, ako igram za zlato ja želim da ga i osvojim’, a Brankica kad nešto obeća, rijetko to ne ispuni”, povjerila nam je sestra Petra, koja nam je otkrila i da se Brankici već sprema spektakularan doček u Brčkom, bez obzira na ishod finalnog meča.

Ništa manje emocija nema ni u porodici Bošković u Bileći. Otac Ljupko, majka Vesna i brat Vuk su u svom porodičnom domu pratili Tijanine nastupe od početka turnira, a tako će biti i u finalu sa Kinom.

Starija Tijanina sestra Dajana studira u Americi, a tamo je gledala mečeve u društvu dvije cimerke koje su Amerikanke.

tijana_1_0

“Od početka turnira pratim sa suprugom i sinom mečeve u našem domu i ništa ne želim da mijenjam kad ovako dobro ide, iako sam imao puno poziva prijatelja i rodbine da zajedno gledamo utakmice. Tako će biti i u finalu sa Kinom. Protiv Ruskinja nije bilo previše uzbuđenja, ali protiv Amerike… Međutim nekada ni najbolje na svijetu ne mogu protiv velikog srca koje imaju naše odbojkašice i moja Tijana. Upravo je ona servirala za meč, supruga je nervozno govorila ‘zašto mora ona da servira’, a ja sam samo ponavljao ‘udari je Tijana što jače, pa valjda će biti dobro’. Na kraju je tako i bilo”, rekao je Ljupko Bošković.

Najzaslužniji za Tijanine uspjehe su njen prvi trener Zoran Vidaković i predsjednik OK Hercegovac Bato Vukoje.

“Da nije bilo predsjednika kluba Bate Vukoja koji je 2003. osnovao OK Hercegovac, te trenera Zorana Vidakovića koji je spazio talenat, ne vjerujem da bi moja Tijana danas igrala finale Olimpijade”, zaključio je Ljupko Bošković.

tijana_2_0

“Pobjegli” iz Turske

Prije pet sezona Tijanu i njene roditelje su zvali iz Turske kako bi ona tamo otišla da igra za Galatasaraj i postane reprezentativac te zemlje.

“Bili smo na nekoliko treninga i Turci su bili oduševljeni. Kada sam shvatio da oni hoće da Tijana uzme njihovo državljanstvo veoma brzo smo se vratili kući, a Tijana je postala reprezentativka Srbije. Jednostavno, ne bih mogao podnijeti da nosi dres neke druge reprezentacije osim srpske, a i kako bih ljudima u Bileći mogao pogledati u oči da mi dijete igra za Tursku ili neku drugu reprezentaciju”, kaže kroz smijeh Bošković.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/porodice-mihajlovic-i-boskovic-brankica-i-tijana-donose-zlato-u-srpsku-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot