Haos u Semberiji: Namještaj, najlon i uginule životinje bacaju pored puteva

Objavljeno: 20. 8. 2016 u 12:16h

U semberskim selima ima dosta divljih deponija gdje nesavjesno stanovništvo odlaže otpad, od građevinskog materijala do uginulih životinja.
Ovo je istakao Diko Simić, vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije u Bijeljini.

Simić kaže da se divlje deponije teško uklanjaju u naseljima gdje je to ljudima već prešlo u naviku, a to su udaljeni seoski atari, kanali, bare iz kojih je svojevremeno eksploatisan šljunak.

“Mnoge je stid kada ih neko uhvati u tim nedozvoljenim radnjama, ali i dalje nastavljaju zagađivati životnu sredinu odlažući čvrsti otpad, namještaj, građevinski šut, najlon sa njiva, pa čak i uginule životinje na te nepristupačne i zabačene površine, ali i u šumarcima, pored puteva”, kazao je Simić.

Dodaje da se često pored puteva odbacuje i neprodato povrće, ali da to predstavlja manji problem od najlona, plastičnih boca i drugog čvrstog otpada.

Bijeljinska Komunalna policija svakodnevno na terenu ima dvanaest policajaca koji rade u dvije smjene na površini od 734 kilometra kvadratna.

Kazne za neuređena dvorišta

Veliki problem za komunalne policajce predstavljaju i zapuštena dvorišta, čiji vlasnici već godinama žive u inostranstvu.

“Kada otkrijemo ime vlasnika, kao da smo i rješili problem”, kaže Simić, ističući da se nikome ne isplati držati dvorište nepokošenim i neurednim, jer slijede novčane kazne.

Ipak, Simić tvrdi da komunalni policajci uporno šalju upozorenja, a novčana kazna je krajnje rješenje kojem se pribjegava.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/haos-u-semberiji-namjestaj-najlon-i-uginule-zivotinje-bacaju-pored-puteva/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot