Grad, poplave, klizišta, zemljotres: Ovaj grad u Srbiji je postao epicentar za nepogode (Foto/Video)

Objavljeno: 19. 8. 2016 u 15:11h

Bujica plavila podrume, dvorišta, prugu, čupala drveće: “Kosjerić je postao epicentar klimatskih promjena.“
Pljusak koji je juče popodne tri sata zasipao Kosjerić pretvorio je ulice ove varoši u prave rijeke iz kojih se voda izlivala u domaćinstva.

Prema prvim procjenama bujica je poplavila oko 100 kuća, uglavnom dvorišta i podrume, mada je nekoliko Kosjeraca jutros prijavilo da im je poplava oštetila bijelu tehniku. U nekim domaćinstvima stradale su elektro instalacije.

pljusak_u_kosjericu1

“Kosjerić je definitivno postao epicentar klimatskih promjena. Grad, poplave, klizišta, zemljotres… Nijedna nepogoda nas ne maši. Nevjerovatno je da su plavile i kuće u brdima. Danas idem u Beograd kod Marka Blagojevića, nosim mu mnogo molbi i zahtjeva da nam država izađe u susret”, kaže Milijan Stojanić predsjedik opštine Kosjerić.

Za tri sata na teritoriju opštine palo je 70 litara kiše, u selu Duškovci više od 80. Samo u Ulici Maksima Markovića poplavljeno je 30-ak kuća. U selima Kosjerić, Varda, Makovište, Grad, Godečevo, Tubići bujica je odnijela kilometre lokalnih puteva.

pljusak_u_kosjericu2

U Ulici Albanske spomenice bujica u jednom dvorištu izvalila ogromnu jelku.

“Prava je sreća da toliko drvo nije palo na kuću starice koja sama živi. Nesrećna baka poslije kiše nije imala kuda da izađe iz dvorišta. Mnogi su po onom alaudži svoja imanja branili džakovima pijeska”, priča mještatnin iz ove ulice.

Stojanić kaže da je ovo peta nepogoda koja u 2016. pogađa Kosjerić i da je ukupna šteta nevremena, računajući poljoprivredu i putnu infrastrukturu, preko 500 miliona dinara.

“Poplavljeno mi je dvorište, podrum a automobil ispred kuće do pola je bio u vodi. Ulica 7. marta u kojoj živim iako široka nije mogla da izdrži sliv. Izlivala se i kanalizacija”, piča Milomir Jovanović iz Kosjerića.

pljusak_u_kosjericu3

Do kasno noćas vatrogasci iz Kosjerića pumpama su crpili vodu iz poplavljenih domaćinstava. Voda je prodrla i podrum dječjeg vrtića a dio pruge prema cementari noćas je bio pod vodom.

Štab za vanredne situacije jutros je formirao komisije koje će se baviti procjenom štete. Građanima čija je imovina poplavljena podjeljeni su formulari za prijavu štete.

https://www.youtube.com/watch?v=BDdBp4HUY3Y

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/grad-poplave-klizista-zemljotres-ovaj-grad-u-srbiji-je-postao-epicentar-za-nepogode-fotovideo/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])