Srpske turiste dočekao pakao u Grčkoj: Ako vas “tipuju”, nemate šanse, evo i zašto

Objavljeno: 18. 8. 2016 u 11:53h

Srpski turisti u Grčkoj su ovog ljeta doživjeli brojne neprijatnosti na ljetovanju, a i na društvenim mrežama je osvanulo upozorenje za one koji planiraju putovanje.
Ovih dana u Grčkoj našim turistima kradu stvari, obijaju automobile i razbijaju stakla na vozilima, ali najgore je što su takvi izgredi potpuno nepredvidivi – ne postoje određene mete ili mjesta koja se “tipuju”.

Zabilježeno je više provala u automobile koji su bili na parkinzima, obijanje apartmana, ali i privatnih kuća dok su turisti na spavanju. Tada su najčešće na meti bili stanovi u prizemlju i visokom prizemlju, a bilo je i slučajeva krađa stvari sa plaža. Ukradeni su ne samo novac, već i tehnički uređaji. Turisti su prijavili krađe u Polihronu, Haniotiju, na šoping turama u Solunu, a nestajale su i stvari sa Paradiso plaže na Tasosu.

Putnici su na društvenim mrežama o tome posvjedočili fotografijama, a i na Fejsbuk stranici turističke agencije “Nikana travel” osvanulo je upozorenje za turiste.

Screenshot_2

Na ovoj stranici su napisali:

Upozorenje!

U moru loših i neprijatnih vijesti i informacija kojima nas bombarduju sa svih strana, trudimo se da naša stranica prenosi samo dobre vibracije, lijepe vesti, fotografije i video snimke predivnih plaža i mjesta u Grčkoj. Ovih dana pravimo izuzetak, jer je situacija u Grčkoj, što se tiče krađa, krajnje ozbiljna i moramo vas upozoriti na trenutna dešavanja u vezi sa tim.

Noćas su u Polihronu pokradeni naši gosti u svom apartmanu za vreme spavanja. Odnijeto je dosta para i vrijednih tehničkih uređaja. Oni, nažalost, nisu bili jedine žrtve krađe noćas, jer je provaljeno u sve apartamne u njihovom kompleksu, ali i u još nekoliko desetina kuća u istom mestu i 50-ak kuća u Haniotiju prethodnih dana. Praksa lopova jeste da tokom noći ulaze u apartmane gostiju koji tokom noći drže otvorena vrata na balkonu. Na meti su najčešće apartmani u prizemlju ili visokom prizemlju.

Sve su češće i pljačke na plažama. Takođe našim gostima, na Paradiso plaži na Tasosu, ovih dana ukradena su tri mobilna telefona i sav novac koji su imali. Tokom poslednje nedjelje provaljeno je u 4 grčke privatne kuće na jugu Tasosa. Pomenuli smo juče i dva automobila koja su obijena u Solunu.

Nedavno je bilo nekoliko slučajeva obijanja automobila na parkingu plaže Orange i jedan na Karidiju. Policija danonoćno radi na rješavanju ovakvih slučajeva kojih je uvijek bilo sporadično, ali sada se definitivno radi o dobro organizovanim i uhodanim lopovima koji za jednu noć provale u mnogo apartmana, a automobile obijaju efikasno i brzo tokom belog dana. Sve u svemu, ne treba paničiti niti se posebno plašiti, ali nemojte čuvati vrijedne stvari u automobilu, ostavljajte ih u apartman, zatvarajte vrata balkona u smještaju tokom noći, ne nosite sa sobom na plažu puno novca i ne ostavljajte svoje stvari bez nadzora dok ste u vodi, a u većim gradovima za vreme šopinga ostavljajte svoje automobile na parkinzima koji se čuvaju i plaćaju. Turisti su očigledno postali laka i sigurna meta lopovima.

Izvor: Srbijadanas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srpske-turiste-docekao-pakao-u-grckoj-ako-vas-tipuju-nemate-sanse-evo-i-zasto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot