Otvara se farbrika u Kozarskoj Dubici, biće zaposleno 100 radnika

Objavljeno: 18. 8. 2016 u 10:04h

Turski investitor i vlasnik kompanije “Asia Prefabrik” iz Izmira, Hasan Ašik, započeće proizvodnju montažnih kuća i kontejnera u iznajmljenim prostorijama firme “Eco-Bel” u Kozarskoj Dubici u narednih mjesec dana.
Paralelno s tim je potpisao kupoprodajni ugovor o kupovini zemljišta u poslovnoj zoni Lipova Greda na kojem će graditi vlastitu fabriku.

Biće zaposleno 100 radnika u fabrici, a plan je dalje povećanje broja zaposlenih u skladu sa rastom proizvodnje, s obzirom da već imaju obezbjeđena tržišta za svoje proizvode.

Naime, Agencija za unaprijeđenje stranih investicija (FIPA) je stupila u kontakt sa navedenim investitorom u maju mjesecu 2016, te isti mjesec održala dva sastanka na kojem su mu pružene sve potrebne informacije i prezentovane mogućnosti za ulaganje za koje je investitor iskazao interes.

Na osnovu iskazanog interesa, organizovane su posjete opštinama Kozarska Dubica i Laktaši te poslovnim zonama Lipova Greda i Aleksandrovac. Nakon obavljenih posjeta, i donesene odluke o investiranju, predstavnici FIPA-e su pomogli investitoru u izradi pisma namjere za investiranje radi pokretanja procedure dodjele lokacije u poslovnoj zoni Lipova Greda.

Rezultat angažmana FIPA-e jeste u tome da je nova firma već registrovana i da se očekuju prva zapošljavanja, u čemu se ogleda i najveći značaj ne samo stranih nego i domaćih ulaganja.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/otvara-se-farbrika-u-kozarskoj-dubici-bice-zaposleno-100-radnika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot