Lopova koji je pokušao opljačkati Konzum uhapsili radnici

Objavljeno: 17. 8. 2016 u 11:21h

”Zanimljiv” pokušaj pljačke zabilježen je juče u Sarajevu. Naime, pljačkaša su u njegovoj namjeri spriječili uspolenici poslovnice Konzuma na Skenderiji, a potom ga ”uhapsili” i izručili policiji.

Kako piše u izvještaju MUP-a KS, oko 8 sati u ulici Skenderija, opština Centar Sarajevo, od strane nepoznatog lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva u pokušaju nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

Tom prilikom nepoznato lice je uz prijetnju nožem pokušalo otuđiti novac, u čemu je spriječeno od strane uposlenih. Izlaskom na lice mjesta, policijski službnici su zatekli i uhapsili osobu inicijala P.D., rođenu 1973.godine u Tuzli, nastanjenu u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju).

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/lopova-koji-je-pokusao-opljackati-konzum-uhapsili-radnici/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])