Policajac iz Doboja udahnuo život oronuloj zgradi

Objavljeno: 15. 8. 2016 u 14:21h

Poslije katastrofalnih poplava, kada je čitav ulaz u zgradu bio pod vodom, a mulj i žabokrečina jedini “ukras” na zidovima, nisam mogao ostati ravnodušan, bio je to alarm da se nešto hitno mora promijeniti.

Ovim riječima je policajac Saša Raljić (45) iz Doboja, zaposlen kao vođa tima u Jedinici za podršku Doboj, počeo priču o uređenju zgrade u kojoj stanuje u naselju Pijeskovi, po čemu ga sada svi prepoznaju.

“Još kao dječak dok sam sa roditeljima stanovao u soliteru, maštao sam o lijepo uređenom dvorištu, bašti oivičenoj cvijećem i ulazu u zgradu koji podsjeća na dom, na porodicu” – prisjetio se Raljić.

Dodaje da je jedan od najtežih perioda i u njegovom, kao i u životima drugih Dobojlija, bio period oporavka od katastrofalnih poplava koje su prije dvije godine nanijele ogromnu štetu stanovništvu naseljenom uz obale Bosne.

“Kada se voda nakon poplave povukla, ulaz u zgradu bio je uništen, komadi ionako dotrajalih zidova su otpadali, sve je bilo prljavo. Ukratko, morali smo krenuti od početka” – ističe Raljić.

Dodaje da su poslije čišćenja blata, koje je nanijela nabujala rijeka, kupili saksije sa cvijećem, da bi uljepšali prostor kojim svakodnevno prolaze. Svaki novi pupoljak podsjećao ih je na ponovno rađanje života i pobjedu nad svim nedaćama koje su ih zadesile.

“Rupe u zidu smo zatvarali ukrasnim papirom, dok ne nađemo trajno rješenje, a zahvaljujući akcijama koje međusobno organizujemo, uspjeli smo popraviti i okrečiti zidove. Unijeli smo malo boje i mnogo života u naš zajednički prostor” – istakao je Raljić.

S obzirom na to da sa svojom porodicom stanuje na posljednjem spratu zgrade, od ulaza do stana, kako sam kaže, mnogo toga ružnog mu je zapalo za oko.

“Komšija u prizemlju uglavnom koristi samo ulaz, a ja do stana prođem sve spratove i nije mi bilo teško da okrečim zidove, promijenim sijalice ili uljepšam prostor nekom umjetničkom slikom” – kazao je Raljić.

Naglašava da su djeca najvjerniji pomagači u svim akcijama.

“S vremena na vrijeme počastim ih bombonama ili sladoledom, a zauzvrat oni pomažu u svemu što radimo i paze da neko ne uništava naš trud” – rekao je Raljić.

Ističe da cilj ovih akcija nije da njihova zgrada bude najljepša, a sve druge oronule, već, kako kaže, da na njegovom primjeru uče i drugi. Poručuje da svako treba da sredi svoje dvorište, pa će time cijela Srpska i BiH biti ljepše mjesto za život.

Tokom razgovora sa Raljićem rekao nam je da završava sliku na svom radnom mjestu, odnosno u prostorijama Jedinice za podršku, gdje oslikava jedan od zidova.

Mirovne misije

Saša Raljić je kao vođa tima Jedinice za podršku Doboj već dva puta boravio u mirovnoj misiji u svijetu. U periodu od 2009. do 2011. godine bio je u Liberiji u zapadnoj Africi, gdje je kao mirovni policajac proveo 18 mjeseci.

“Obavljao sam poslove glavnog trenera za rad specijalnih jedinica u Liberiji, a nakon toga, od januara 2014. do januara ove godine boravio sam u Južnom Sudanu” – rekao je Raljić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/policajac-iz-doboja-udahnuo-zivot-oronuloj-zgradi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot