Djeca su ukras svijeta: U tri kuće raste mališana za cijelo selo

Objavljeno: 13. 8. 2016 u 12:18h

U dvije kuće Simića i u kući Tadića u Velikoj Obarskoj ima djece za čitavo selo.

Ovom simpatičnom konstatacijom dočekuje posjetioce pedesetogodišnji Dragan Simić iz zaseoka Miljevići u Velikoj Obarskoj koji je sa svojom suprugom Borkom othranio sedmoro dece, sinove Miloša (25), Borka (20), Aćima (12) i Mirka (9), te ćerke Vukicu (24), Milicu (13) i Jovanu (6).

U komšiluku, u kući Mileta Tadića othranjeno je osmoro djece, koliko ih ima i Slavko Simić, koji živi par stotima metara dalje od ova dva imanja.

Nemjerljivo bogatstvo

Djeca su veliko, nemjerljivo bogatstvo, kaže Dragan Simić, ističući da svoju djecu od malih nogu uči radu i poštenju.

“Od 2001. godine živim na imanju koje nam je poklonio ženin ujak, a prije toga živili smo na očevom imanju, u zaseoku Ogorelica”, rekao je Dragan.

“Obrađujemo oko sedam hektara zemlje, sijemo kupus, patlidžan, lubenice, papriku. Uslužno kosim travu, baliram sjeno, radim i druge poslove na njivi i na imanju”, priča Dragan, ističući da od djetinjstva neguje i ljubav prema konjima.

Po svojim konjima i fijakeru poznat je širom Semberije, jer se pojavljivao na mnogim svadbama, krštenjima i veseljima, uljepšavajući najradosnije trenutke mnogim mladim bračnim parovima, ali i djeci, jer je preobučen u Deda Mraza svake godine izlazio na bijeljinski gradski trg.

Svoje konje i kočije iznajmljuje za svadbe, krštenja i druga porodična slavlja. Tamo gdje se Dragan sa svojim fijakerom pojavi, pretpostavka je da će brak biti srećan i berićetan, da će kuća biti puna zdrave i vesele djece.

I Draganov sin Borko iskazuje veliko interesovanje i ljubav prema konjima, te je u međuvremenu registrovao i Konjički klub “Vranac“. Želja mu je, kaže, da Bijeljina u skorije vrijeme dobije svoj hipodrom i da počne organizovati konjičke trke.

Uzajamna podrška

Borko se priprema za Olimpijadu u Nevesinju, planira da učestvuje na Fijakerijadi u Brčkom, te na konjičkim trkama u Gradačcu krajem avgusta ove godine.

Draganova supruga Borka kaže da nisu planirali koliko će djece imati. Sve je to dolazilo, onako, samo po sebi. Uz uzajamno poštovanje, razumjevanje i pažnju, kako kaže, djeca su se sama međusobno ispomagala.

“Kako je koje dijete odrastalo i pristizalo, tako su se i oni uključivali u poslove u kući i na njivi. Priskakali su mi, ukoliko treba pričuvati i pripaziti brata ili sestru, išli su sa nama i na njivu i u štalu. Djeca su, hvala Bogu, zdrava i poslušna, a gdje kuća nije tijesna, ni čeljad nisu bijesna”, kaže Borka Simić.

Najstarija ćerka Vukica živi u Austriji i ima dvoje djece. Najmlađa Jovana u septembru kreće u prvi razred. Draganova i Borkina djeca kažu da slušaju roditelje, pomažu im u kući i na njivi, a od roditelja dobijaju svu neophodnu roditeljsku pažnju i ljubav.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/djeca-su-ukras-svijeta-u-tri-kuce-raste-malisana-za-cijelo-selo/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])