Albanski mediji javljaju: Napeta situacija na granici Albanije i Crne Gore

Objavljeno: 13. 8. 2016 u 10:15h

Kako javljaju albanski mediji, situacija na granici između Crne Gore i Albanije je napeta, nakon što je crnogorska policija zabranila Albancima ulazak u jedno selo.

Koha Ditore piše da je spriječavanje albanskih stanovnika da pristupe svojim posjedima duž granice sa Crnom Gorom, što se desilo u srijedu, protumačeno kao početak sprovođenja jednostranog razgraničenja, iako takav sporazum nije ratifikovan.

Prema riječima albanskih advokata, stara granica je i dalje na snazi, zbog čega se od lokalnih vlasti čeka da daju objašnjenje da li je došlo do kršenja administrativne linije, ali institucije ćute o ovom incidentu koji je izbio u srijedu.

Kada su stigli do kosovske carine, evidentirani su od strane kosovske policije i prošli dalje, ali kada su došli 500 metara dalje, sačekale su ih crnogorske snage, spriječavajući ih da prođu granični prelaz kod Podgorice.

Albanci su i ranije navodili da je Crna Gora oduzela 12 hiljada hektara kosovske teritije, pa su na tribini koju je organizovao Centar za promociju i razvoj, najavili “institucionalni rat” ukoliko se ne riješi pitanje granica.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/albanski-mediji-javljaju-napeta-situacija-na-granici-albanije-i-crne-gore/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot