Zbog javnog pogubljenja Samre Kešinović uplašeni tinejdžeri ostaju u Islamskoj državi

Objavljeno: 12. 8. 2016 u 12:58h

Samra Kešinović (17) je javno pogubljena tako što je pretučena u centru Rake, kao opomena ostalima, prenose britanski mediji, u tekstu o britanskim tinjedžerkama koje su željele pobjeći iz utočišta Islamske države, ali su se bojale Samrine sudbine.

Kako prenosi Daily Mail, Kadiza Sultana, jedna od tri tinejdžerke koje su iz Londona otišle put Sirije, poginula je u vazdušnom napadu na Raku, i ona je ujedno prva Britanka koja je poginula u tzv. “kalifatu”.

Advokat porodice Sultana kaže da je ona planirala bijeg iz Rake, ali se uplašila sudbine koju je doživjela Samra Kešinović, porijeklom iz BiH, koja je imala austrijsko državljanstvo.

Kadiza je imala svega 16 godina kada je februara, 2015. godine sa prijateljicama Šamimom Begum (15) i Amirom Abase otišla put Sirije. Tamo je upoznala i druge džihadističke “nevjeste”, među kojima i djevojke porijeklom iz BiH, koje je zadesila strašna sudbina.

Kadiza se ubrzo razočarala u sve ideale koje je imala o Islamskoj državi i planirala je bijeg. Međutim, kada je vidjela kako je završila Samra Kešinović, odustala je od bijega.

Smrt ju je zadesila tokom vazdušnog napada na Raku, koja se još uvijek vodi kao utočište i sjedište Islamske države. Kadizina sestra Halima je potvrdila vijest o njenoj pogibiji.

“Šta da vam kažem, na neki način očekivali smo ovo, jer nije imala gdje pobjeći. Nadam se da je sada na nekom boljem mjestu”, kaže Halima, dodajući da je u posljednjem telefonskom razgovoru rekla da je preplašena i da ima loš predosjećaj da će se nešto strašno desiti.

Na pitanje da li može da pobjegne, Kadiza joj je tada odgovorila:

“Sve granice su zatvorene, kako da uopšte izađem odavde. Nema šanse da krenem preko kurdske teritorije, nema šanse za to”, rekla je Kadiza.

Podsjećanja radi, Samra Kešinović je zajedno sa prijateljicom Sabinom Selimović (15) , obje bh. porijekla, pobjegla od kuće 2014. i o njima se od tada ništa pouzdano nije znalo. Njihovi roditelji su izbjeglice iz Bosne i Hercegovine, ali su, u međuvremenu, dobili austrijsko državljnastvo.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zbog-javnog-pogubljenja-samre-kesinovic-uplaseni-tinejdzeri-ostaju-u-islamskoj-drzavi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])