Sezona godišnjih: Pojačan saobraćaj, čekanja na granici do pola sata

Objavljeno: 10. 8. 2016 u 11:51h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se na većini puteva saobraća bez većih zastoja i posebnih ograničenja, dok je na graničnim prelazima frekvencija vozila povremeno pojačana, a zadržavanja su od 15 do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta od 23.00 do 5.00 časova maksimalno 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila i biće preusmjeren na alternativni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na magistralnom putu Prnjavor-Derventa, na dionici od Ulice Živojina Preradovića do benzinske pumpe “Brčko-gas”, saobraćaće se jednom trakom zbog iskopa kanala i polaganja cjevovoda.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-D.Caparde, saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području Mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom, u dužini od 800 metara.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići.

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova biće aktuelni na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, pa će saobraćaj biti obustavljan u intervalima od 30 minuta, a propuštan 10 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, biće izvršena povremena obustava saoobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Povremenih obustava, zbog deminerskih radova, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova biće i na dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj. Saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 15 minuta.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići zbog rekonstrukcije i modernizacije puta saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka /Djevojački most/ u Banjaluci do 4. decembra biće obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačkog mosta u Subotičkoj ulici.

Zbog radova na dionici autoputa Lepenica-Tarčin, na izlazu iz tunela Grab, pa se saobraća usporeno jednom trakom.

Otežano, jednom trakom, zbog asfaltiranja kolovoza, saobraća se i na dionici magistralnog puta Buna-Tasovčići.

Na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, zbog radova na području Hrvatske.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sezona-godisnjih-pojacan-saobracaj-cekanja-na-granici-do-pola-sata/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])