Gromovi i munje izazvali požare duž hrvatskog primorja

Objavljeno: 6. 8. 2016 u 13:24h

Gromovi i munje, koji su rano jutros zahvatili šire područje Splita i okolna ostrva izazvali su deset požara koje su vatrogasci stavili pod kontrolu.

Prvi požar koji je buknuo rano jutoros oko četiri sata zbog udara groma bio je u Planom, kod Trogira gdje je izgorjelo osam hektara trave i sedam električnih stubova.

Vatra je sada u potpunosti ugašena.

Na Braču je oko 10 sati lokalizovan požar izazvan udarom groma na nepristupačnom terenu između Selca i Humca, u gašenju požara učestvovali su i kanaderi – vatrogasni avioni. Rano jutros se, usljed udara groma, zapalila i deponija smeća u Boroviku na Šolti. I ovaj požar je ubrzo ugašen.

Specifična situacija s požarima zabilježena je na području Makarske gdje su gromovi izazvali pet požara. U Živogošću je izgorjela borova šuma i makija, u Drveniku makija i trava, u Gradacu borova šuma i makija i dva manja požara koja su brzo sanirana. Posljednju prijavu o požaru, hrvatski vatrogasci su dobili oko 10 sati da gori u uvali Jagodna na Hvaru.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gromovi-i-munje-izazvali-pozare-duz-hrvatskog-primorja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot