Dvije stotine Francuza oduševljeno Fočom

Objavljeno: 6. 8. 2016 u 12:39h

Na proputovanju kroz Evropu, Foču je posjetilo 200 Francuza u 65 automobila marke “pežo 205″, a Turistička organizacija te opštine dočekala ih je domaćim ćevapima i koncertom rok grupe “Paranoid”.

Francuski studenti, članovi organizacije “Jurop reid”, koji putujući Evropom otkrivaju znamenitosti zemalja kroz koje prolaze, u Foču su stigli sinoć i prenoćili pod šatorima na stadionu u Donjem Polju, a već danas će biti u Budvi na Jazu.

Iz Francuske su krenuli 30. jula i planiraju da za 23 dana obiđu 20 zemalja Evrope.

“Ne možete zamisliti koliko je putovanje našim kontinentom zanimljivo i koliko lijepih stvari se može vidjeti”, rekao je Almo Dikore iz organizacije “Jurop rejd”.

Mladi Francuzi su u Foču stigli iz Hrvatske, a posebno ih je oduševio prolazak kroz nacionalni park “Sutjeska”.

“Prelijepo je iskustvo prolazak kroz kanjon Sutjeske. Pejzaž nam se mnogo svidio i svi učesnici vožnje su uživali, tako da ćemo sigurno preporučiti našim prijateljima u Francuskoj da posjete ovaj kraj”, rekao je Bendžamin Ejdi.

Na dugački put mladi Francuzi krenuli su u vozilima nacionalne klase – u “pežou 205″ za koji su u Fracuskoj svi emotivno vezani.

“To je jeftin i izdržljiv autmobil i jedan od najprodavanijih u Francuskoj. Mi na ovaj način odajemo počast ovoj kompaniji”, rekao je Bendžamin.

Direktor Turističke organizacije Ljeposava Đajić rekla je da sama činjenica da prolaze kroz 20 zemalja i da jednu noć provode u Foči daje dovoljan značaj fočanskoj destinaciji.

“Iako nisu mogli mnogo toga da vide, prošli su kroz Nacionalni park `Sutjeska` i nadamo se da će odnijeti najljepše utiske iz Foče”, rekla je ona.

Francuzi su jutros nastavili “Vožnju kroz Evropu”, a prije polaska uredili su i očistili mjesto gdje su kampovali.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dvije-stotine-francuza-odusevljeno-focom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot