Sutra u podne oglasiće se sirene i crkvena zvona u Srbiji

Objavljeno: 4. 8. 2016 u 18:10h

Na području Beograda sutra u podne oglasiće se sirene i crkvena zvona povodom obilježavanja Dana sjećanja na stradanje i progon Srba sa područja nekadašnje Republike Srpske Krajine.

Iz gradske Uprave za vanredne situacije saopšteno je da će biti emitovan jednoličan zvuk za prestanak opasnosti, u trajanju od 60 sekundi.

U isto vrijeme, zvoniće crkvena zvona sa svih hramova i manastira u trajanju od tri minuta, najavljeno je ranije iz Srpske pravoslavne crkve.

U hrvatskoj akciji “Oluja”, koja je izvedena uz pomoć i podršku NATO-a i jednica Hrvatskog vijeća odbrane i takozvane Armije BiH, sa svojih vjekovnih ognjišta, sa područja sjeverne Dalmacije, Like, Korduna i Banije, protjerano je više od 220.000 Srba.

Na evidenciji “Veritasa” nalazi se 1.856 poginulih i nestalih Srba tokom i nakon “Oluje”, od kojih su 1.206 civili, a među njima tri četvrtine stariji od 60 godina. Među žrtvama je i 546 žena.

Od ukupnog broja žrtava, do sada je rasvijetljena sudbina 1.019 lica.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sutra-u-podne-oglasice-se-sirene-i-crkvena-zvona-u-srbiji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])