Vladika Grigorije kritikovao “luđačku muziku” po kafićima

Objavljeno: 25. 7. 2016 u 12:23h

Episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije kritikovao je puštanje glasne muzike po trebinjskim ugostiteljskim objektima do kasno u noć, jer, kako kaže, ne smijemo dozvoliti da nekoliko kafandžija grad pretvore u Šabački vašar.

“Mora da se zna, braćo i sestre, za neki red, a još hoćemo da budemo mjesto i grad kulture i hoćemo i jesmo grad kulta”, naglasio je vladika Grigorije u crkvi Svetog Arhangela Gavrila, gdje je sužio Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika ovog sveca u trebinjskom naselju Hrupjela, prenose hercegovački portali.

Prisjećajući se, kako kaže, što je morao prije četiri godine u ovoj istoj bogomolji da viče, dodaje da je i u subotu veče takođe htio vikati kada se u jedan sat iza pola noći pomiješalo deset muzika iz ugostiteljskih objekata koji su puštali “neku luđačku muziku”, ne vodeći računa da u gradu ima i starih i bolesnih, naročito bolesne djece kojima san služi kao lijek.

Hramovnoj slavi je prisustvovala i poznata srpska spisateljica Isidora Bjelica.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vladika-grigorije-kritikovao-ludacku-muziku-po-kaficima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot