Stiže “veliki brat”: Video-nadzor na više lokacija

Objavljeno: 25. 7. 2016 u 14:49h

MUP RS radi na više lokacija u Srpskoj po pitanju video-nadzora, u čemu postoji i određeni dogovor sa kompanijom “M:tel”, a određeni segmenti u tom procesu se već realizuju, izjavio je resorni ministar Dragan Lukač.

“Nadam se da će u Banjaluci veoma brzo biti realizovana ta aktivnost, u okviru koje će određeni broj najkritičnijih mjesta, koja su nam veoma bitna, biti pokriven kamerama”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će sve te postavljene kamere biti uvezane u sistem MUP-a, tako da će MUP imati nadzor nad svim tim kritičnim mjestima koja je potrebno kontrolisati s ciljem sprečavanja i otkrivanja učinjenih krivičnih djela.

Lukač je naveo da Jedinica za sajber kriminal Uprave kriminalističke policije svakodnevno radi na zaštiti djece i maloljetnika od zloupotreba na internetu.

“Bio sam u našoj jedinici koja se bavi tim pitanjima i kroz prezentovane stvari vidio sam da je teško raditi na takvim stvarima, u najmanju ruku treba imati dobar želudac da bi se moglo raditi na takvim stvarima. Zahvaljujem svim našim inspektorima koji rade na tim pitanjima da bi spriječili pedofile i sve one koje pokušavaju da iskoriste djecu”, dodao je Lukač.

On je istakao da je ta jedinica do sada dosta uradila na otkrivanju i procesuiranju pedofila, kao i da će se intenzivirati rad na zaštiti djece od iskorištavanja od starne emocionalno poremećenih lica.

Lukač je naveo i da MUP Srpske ima saradnju sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci /ICITAP/, koji je u sastavu Ministarstva pravde SAD, od kojih je MUP imao i određenih donacija, među kojima je donacija u uniformama, ali da tu nema nikakve priče o zajedničkoj uniformi sa policijom iz Federacije BiH.

“Uglavnom se radilo o uniformama za jednice za podršku, odnosno o poznatom američkom modelu uniforme tipa `pet-jedanaest`, crne boje, kakvu i nose jedinice za podršku, i to sa našim grbom i našim natpisima”, naveo je Lukač.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stize-veliki-brat-video-nadzor-na-vise-lokacija/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot