Srbima u Nici kofer spasio glavu

Objavljeno: 17. 7. 2016 u 16:46h

Đorđe Janjić (30) iz Obrenovca i njegova djevojka Dragana Jarić (26) na dan stravičnog masakra bili su na odmoru u Nici, u hotelu koji se nalazi tik do šetališta na kome se dogodio teroristički napad.

“Četvrtak je bio pretposljednji dan našeg letovanja u Nici. Cijeli dan smo se šetali i kupali, a tek oko 21 čas smo došli u hotel da se spakujemo i izađemo na čuvenu Englesku promenadu, do klupice na njenom početku gdje smo rado sjedili svake večeri. Brzo sam se spakovao, ali je Dragana odugovlačila i sve vrijeme ponavljala da joj se ne ide. Nisam mogao da je čekam, krenuo sam sam.

Vratila me sa izlaza hotela da joj zatvorim kofer i potom smo krenuli zajedno. Kad smo sišli u hol začuli su se pucnji i vriska sa promenade, vidjeli smo opštu bježaniju, stampedo… U prvi mah nismo znali šta se dešava, ali nam je bilo jasno da je neka velika nesreća. Sada, dva dana poslije tragedije, jasno mi je da nam je taj kofer spasao živu glavu!”, ispričao je za “Večernje novosti” Đorđe Janjić.

On je dodao kako je odmah istrčao na promenadu, dok se njegova devojka vratila u sobu hotela.

“Na “našoj klupici” vidio sam dvoje mrtvih, a pored njih još nekoliko teško povrijeđenih. Shvatio sam da je riječ o teškom terorističkom napadu. Gdje god sam pogledao bila su tijela mrtvih i povrijeđenih. Lokve krvi bile su svuda po promenadi koja je oduvijek bila jedan od najljepših zaštitnih znakova Nice, simbol osmjeha, odmora i uživanja…

Ljudi su trčali u sporedne ulice, majke su bježale i u naručju nosile djecu…Bio sam užasnut, zgranut, ali nisam osjetio ni trunku straha. Naprotiv, bio sam bijesan i ljut. Samo sam imao želju da pomognem, ali je masakr još trajao jer sam vidio i obrise kamiona i petsto metara dalje čuo neprekidne pucnje koji su baš dugo trajali u dijelu gdje je bio vatromet” ispričao je Đorđe.

On je poslije nekolio minuta smogao snage i potrčao najbližem povređenom i pomogao mu koiko je mogao. Potom su, kaže, i drugi prisutni počeli da prilaze i povređenima ukazuju pomoć.

“Nikada to neću moći da zaboravim…Nikada nisam vidio toliko bijelih čaršava koji su bili znak smrti”, ispričao je između ostalog Đorđe za “Novosti”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srbima-u-nici-kofer-spasio-glavu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])